22:11 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μέσω μίας συνόδου που θα διεξαχθεί στα μέσα αυτού του μήνα κηρύσσεται επίσημα η αυτοκεφαλία της σχισματικής ορθόδοξης εκκλησίας της Ουκρανίας σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Ουκρανός Πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η «Σύνοδος» που σηματοδοτεί τη χορήγηση αυτοκέφαλου στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας θα πραγματοποιηθεί στο Κίεβο στις 15 Δεκεμβρίου.

«Η Σύνοδος που θα κηρύξει την ίδρυση της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία, θα εγκρίνει τη σύνθεσή της και θα εκλέξει τον επικεφαλής της, θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο, το οποίο για αιώνες ήταν το κέντρο της θρησκευτικής ζωής της Ουκρανίας» έγραψε ο Πόροσενκο στο Twitter του.

Οι Αρχές του Κιέβου εργάζονται για τη δημιουργία μιας ενιαίας τοπικής αυτοκέφαλης (ανεξάρτητης) εκκλησίας στη χώρα, που βασίζεται σε μη κανονικές ουκρανικές ορθόδοξες εκκλησίες.

Τον Οκτώβριο, η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σε συνέχεια της απόφασης του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης να παραχωρήσει αυτοκεφαλία στην ουκρανική Εκκλησία, αποφάσισε τη διακοπή κάθε δεσμού με το Οικουμενικό Πατριαρχείου.

Παράλληλα αναγνώρισε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως σχισματικό.

Σχετικά:

Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας
Tags:
αυτοκέφαλο, αυτοκεφαλία, Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Πέτρο Ποροσένκο, Ουκρανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK