Το Κρεμλίνο στη Μόσχα

Κρεμλίνο: Το ΝΑΤΟ χειραγωγεί στοιχεία για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη INF

© Sputnik / Vladimir Ostapkovich
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Το ΝΑΤΟ πυροδοτεί εντάσεις και χειραγωγεί τα δεδομένα ώστε να επιστρέψει την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη INF για τα πυρηνικά, εκτίμησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, έκανε λόγο για «χειραγώγηση των στοιχείων» από πλευράς ΝΑΤΟ προκειμένου να συγκαλυφθεί ο πραγματικός στόχος που είναι η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη INF.

«Πράγματι, έχουμε δει ανακοινώσεις από πολλές πλευρές, έχουμε δει ανακοινώσεις από την ηγεσία του ΝΑΤΟ. Πράγματι, ας το πούμε, αυτό είναι για την πυροδότηση εντάσεων, για τη… χειραγώγηση στοιχείων για να συγκαλυφθούν οι πραγματικοί στόχοι (που είναι) οι ΗΠΑ να βγουν από τη (Συνθήκη) INF», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, στους δημοσιογράφους την Τετάρτη.

Την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον θα  αναστείλει εντός 60 ημερών τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη INF για τα πυρηνικά «εκτός κι εάν η Ρωσία επιστρέψει σε πλήρη και επαληθεύσιμη συμμόρφωση».

Η Ρωσία, από την πλευρά της, αρνείται κατηγορηματικά κάθε κατηγορία παραβίασης της Συνθήκης, τονίζοντας ότι οι ίδιες οι ΗΠΑ υπονομεύουν τη συμφωνία.

Tags:
INF, Κρεμλίνο, ΝΑΤΟ, Ντμίτρι Πέσκοφ, Μάικ Πομπέο, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK