06:38 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Το αρκτικό τάνκερ Boris Sokolov, θα μπορεί να σπάει στρώματα πάγου με πάχος 1,8 μέτρων. Σύμφωνα με τον κινεζικό Τύπο, σύντομα θα παραδοθεί στον Έλληνα ιδιοκτήτη του.

Ολοκληρώθηκε στην Κίνα, η κατασκευή του πρώτου αρκτικού τάνκερ υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), που μπορεί να λειτουργεί σε θερμοκρασίες κάτω των —50 βαθμών Κελσίου, όπως μετέδωσε η εφημερίδα China Daily.

Το πλοίο πάγου κλάσης Arc7, έχει χωρητικότητα 44.500 τόνους, ονομάστηκε Boris Sokolov και σύντομα θα παραδοθεί στον Έλληνα ιδιοκτήτη του, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα

Το σκάφος θα μπορεί να σπάει στρώματα πάγου πάχους 1,8 μέτρων.

​Στο παρελθόν τάνκερ αντίστοιχης κλάσης μπορούσαν να πλεύσουν στην Αρκτική μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Boris Sokolov θα του επιτρέψουν να συνεχίσει τις μεταφορές και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Τον περασμένο Νοέμβριο οι εταιρίες Novatek Gas και Power Asia Pte. Ltd., θυγατρική της ρωσικής εταιρίας παραγωγής αερίου Novatek, έκαναν την πρώτη παράδοση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μέσω της Yamal LNG στην κινεζική εταιρία China National Offshore Oil Corporation (CNOOC).

Το 2017, η Κίνα αναδείχθηκε η δεύτερη χώρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αερίου, λόγω προγράμματος που εισήγαγε για την διευκόλυνση των νοικοκυριών να αντικαταστήσουν τη χρήση άνθρακα με το φυσικό αέριο.

Σχετικά:

Καρέ καρέ η βύθιση της νορβηγικής φρεγάτας που συγκρούστηκε με ελληνόκτητο τάνκερ (Βίντεο)
Tags:
υγροποιημένο αέριο (LNG), πάγοι, θερμοκρασία, τάνκερ, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK