ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν πως θα επιβάλλουν κυρώσεις σε εννέα φυσικά πρόσωπα εξαιτίας της σχέσης τους με τη διεξαγωγή των εκλογών στην επαρχία Ντονμπάς.

Οι διπλωμάτες των κρατών μελών της ΕΕ συμφώνησαν να επιβάλλουν κυρώσεις σε 9 άτομα εξαιτίας της σχέσης τους με τις εκλογές στην επαρχία Ντονμπάς, σύμφωνα με μια ανώνυμη πηγή.

Νωρίτερα σήμερα, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της προπαρασκευαστικής επιτροπής των μόνιμων αντιπροσώπων των χωρών της ΕΕ, η ημερήσια διάταξη της οποίας περιελάμβανε «περιοριστικά μέτρα κατά ενεργειών που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας».

Επίσης, μια πηγή στην ΕΕ δήλωσε ότι η επέκταση της «μαύρης λίστας» θα μπορούσε να είναι αντίδραση στη διεξαγωγή εκλογών στις αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος απεσταλμένος στην Ομάδα Επαφής για την Ουκρανία Μπόρις Γκριζλόφ υπογράμμισε στις 4 Δεκεμβρίου πως μετά την εισαγωγή του στρατιωτικού νόμου στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα, είναι απαραίτητη η επιπρόσθετη παρακολούθηση για την τήρηση του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία.

Η δήλωση αυτή έρχεται αφού ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Thomas Greminger, σημείωσε ότι οι πρόσφατες εκλογές στις αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες του Ντονμπάς δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που περιγράφονται στις ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ.

Στις 11 Νοεμβρίου, η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DPR) και η Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ (LPR) πραγματοποίησαν εκλογές ηγετών και βουλευτών. Ωστόσο, το Κίεβο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν αναγνώρισαν τις εκλογές αυτές. Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, τόνισε ότι οι εκλογές στο Ντονμπάς δεν έρχονται σε αντίθεση με τις συμφωνίες του Μινσκ.

Tags:
κυρώσεις, Ντονμπάς, Ουκρανία, Ρωσία, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK