07:16 17 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Παιδί πηγαίνει στο σχολείο.

Οργή προκαλεί στη Γερμανία εγχειρίδιο για την αντιμετώπιση παιδιών με ακροδεξιές απόψεις

CC0 / Free-Photos / backpack
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Το εγχειρίδιο των σελίδων κυκλοφόρησε από μία οργάνωση κατά του ρατσισμού με συγχρηματοδότηση από το γερμανικό υπουργείο Οικογένειας και δίνει συμβουλές για την αντιμετώπιση περιπτώσεων παιδιών με ακροδεξιές απόψεις.

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει ένα 60σέλιδο εγχειρίδιο για το πώς πρέπει γονείς και νηπιαγωγοί να αντιμετωπίζουν τα παιδιά με ρατσιστικά ή εθνικιστικά δείγματα στη συμπεριφορά τους, το οποίο κυκλοφόρησε στη Γερμανία

Το εν λόγω εγχειρίδιο ήλθε στη δημοσιότητα από την Amadeu Antonio Foundation (AAS), μία οργάνωση που έχει την έδρα της στο Βερολίνο και δραστηριοποιείται κατά του ρατσισμού. Σημειωτέον ότι στη χρηματοδότηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας συμμετείχε και το υπουργείο Οικογένειας της Γερμανίας. Μέσα στο εγχειρίδιο παρέχονται συμβουλές για τη διαχείριση διάφορων καταστάσεων, όπως: «Τι να κάνεις όταν δάσκαλοι ή γονείς κάνουν ρατσιστικές ή σε βάρος των προσφύγων δηλώσεις μπροστά στα παιδιά, ή επιτίθενται άμεσα σε προσφυγόπουλο ή στους γονείς του;».

Το εγχειρίδιο πυροδότησε αντιδράσεις στη χώρας, τόσο στα ΜΜΕ, όσο και σε πολιτικά κόμματα.

Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Γερμανίας Bild δημοσίευσε σχετικό άρθρο, σημειώνοντας ότι το εγχειρίδιο είναι μια προσπάθεια να παρουσιάσει τα παιδιά ως δυνάμει «πληροφοριοδότες» σε βάρος των ίδιων των γονιών τους. Παράλληλα, έκανε μνεία στην περιγραφή που χρησιμοποιείται στο εγχειρίδιο για την περίπτωση κατά την οποία οι νηπιαγωγοί καλούνται να αντιμετωπίσουν δύο παιδιά γονιών που ανήκουν σε ακροδεξιό κόμμα. 

«Το κορίτσι φοράει φορέματα και έχει πλεξούδες, προορίζεται για να κάνει δουλειές στο σπίτι, ενώ το αγόρι έρχεται αντιμέτωπο με προκλήσεις και ασκήσεις φυσικής δύναμης», αναφέρει το εγχειρίδιο, που σύμφωνα με την Bild μεταφέρει λαθεμένα μηνύματα, συσχετίζοντας τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά με την ακροδεξιά

Απαντώντας το υπουργείο ανέφερε ότι το φυλλάδιο παρουσίασε το παράδειγμα, στο πλαίσιο μιας συγκεκριμένης υπόθεσης του φαινομένου που εμφανίζεται ολοένα και πιο συχνά σε αρκετές περιοχές της Γερμανίας και βάσει πραγματικών περιπτώσεων. 

«Απίστευτο! Η υπουργός Οικογένειας Giffey επιτρέπει να κατασκοπεύουν τα παιδιά μας», ανέφερε εν τω μεταξύ το AfD.

Tags:
παιδιά, ρατσισμός, μετανάστες, πρόσφυγες, ακροδεξιά, AfD, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK