23:13 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Δημοσιεύτηκε το βίντεο με τις δηλώσεις Ζάεφ περί διδασκαλίας της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων και υποχρέωσε σε διευκρινίσεις τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της πΓΔΜ.

Το φως της δημοσιότητας βλέπει το βίντεο με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, περί διδασκαλίας της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα.

Οι δηλώσεις του Ζάεφ από το βήμα της Βουλής των Σκοπίων προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της πΓΔΜ να σπεύδει χτες να δώσει διευκρινίσεις επισημαίνοντας ότι «κατανοούμε και σεβόμαστε ότι το ζήτημα που αφορά στις γλώσσες που διδάσκονται στην Ελλάδα είναι ένα ζήτημα εσωτερικών υποθέσεων και εσωτερικής πολιτικής».

Στο επίμαχο βίντεο, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ ακούγεται να λέει απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση: «Μιλάτε για Μακεδόνες στην Ελλάδα κι αυτό είναι σπουδαίο. Ας αναρωτηθούμε, τι κάναμε γι' αυτούς τα προηγούμενα 27 χρόνια;»

Συνεχίζοντας, ο κ. Ζάεφ εξηγεί πως πλέον με την «επίλυση του προβλήματος» με την Ελλάδα, «έχουμε πλέον πιθανότητες να διδάσκεται η μακεδονική γλώσσα» στα παιδιά, στην Ελλάδα που «μέχρι τώρα απαγορευόταν».

Σχετικά:

Παρέμβαση Νίμιτς για τις δηλώσεις Ζάεφ
Μητσοτάκης: Απαράδεκτες, αλλά και αναμενόμενες οι δηλώσεις Ζάεφ
Νέα Δημοκρατία για δηλώσεις Ζάεφ: Προκλητική η αφωνία του πρωθυπουργού
Ζάεφ: Υπάρχει πιθανότητα η μακεδονική γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα
Tags:
μακεδονική γλώσσα, Ζόραν Ζάεφ, ΠΓΔΜ, Σκόπια, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK