08:11 18 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ

Τραμπ για εμπορικό διάλογο με Κίνα: Τα μηνύματα από το Πεκίνο είναι πολύ ισχυρά

© Sputnik / Sergey Guneev
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει να γράφει μηνύματα στο Twitter για την εξέλιξη των συνομιλιών που διενεργούνται γύρω από την εμπορική διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Την εκτίμηση ότι ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, εννοούσε «κάθε λέξη» από όσα δήλωσε, στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Αργεντινή, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη με το Πεκίνο, σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης των εντάσεων στις εμπορικές σχέσεις μετξύ ΗΠΑ και Κίνας, ο Τραμπ δήλωσε μάλιστα ότι η Κίνα στέλνει πολύ ισχυρά μηνύματα. 

«Άποστέλλονται πολύ ισχυρά μηνύματα από την Κίνα, αφ'ότου επέστρεψαν από το μακρύ τους ταξίδι (…) από την Αργεντινή, Δεν θέλω να φανώ αφελής ή οτιδήποτε άλλο, αλλά πιστεύω ότι ο πρόεδρος Σι εννοούσε κάθε λέξη από όσα είπε στη μακρά και ελπιδοφόρα ιστορική μας συνάντηση. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα!», σημείωσε ο Τραμπ, σε ανάρτησή του στο Twitter.

​Σημειώνεται ότι μετά από τις συνομιλίες που είχε με τον Κινέζο πρόεδρο, το Σάββατο, ο Τραμπ ανακοίνωσε την απόφασή του να μην αυξήσει τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα. Εντούτοις, οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να αυξήσουν τους δασμούς στα προγραμματισμένα επίπεδα, εάν δεν υπάρξει συμφωνία για την εμπορική διαμάχη μέσα σε 90 ημέρες.

Σε προήγουμενο μήνυμά του στο Twitter, o Τραμπ δήλωσε: «Είτε θα έχουμε μια πραγματική συμφωνία με την Κίνα, είτε καθόλου συμφωνία — κάτι που θα σημαίνει ότι θα επιβάλλουμε σημαντικούς δασμούς σε βάρος των κινεζικών προϊόντων που ασποτέλλονται στις ΗΠΑ».

Tags:
Εμπορικός πόλεμος, Δασμοί, Ντόναλντ Τραμπ, Σι Τζινπίνγκ, Κίνα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK