09:38 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σε ένα νέο εκπληκτικό βίντεο που κοινοποίησε ο ρωσικός στρατός και κάνει το γύρο του διαδικτύου, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας επιδεικνύουν το νέο υπερσύγχρονο πυροβόλο κατευθυνόμενης ενέργειας, «Peresvet».

Ο ρωσικός στρατός κυκλοφόρησε ένα εκπληκτικό βίντεο του πυροβόλου λέιζερ Peresvet, το οποίο εισέρχεται σε στάδιο δοκιμών, ρίχνοντας λίγο περισσότερο φως στο τεχνολογίας αιχμής οπλικό σύστημα.

Το σύντομο βίντεο δείχνει το πυροβόλο έξω από το Teikovo, μια πόλη δυτικά της Μόσχας. Το σύστημα βγαίνει αργά από ένα υπόστεγο και εμφανίζει μια συσκευή με σχήμα βαρελιού, πιθανώς ένα φακό λέιζερ. Στη συνέχεια, η κάμερα εμφανίζει το κέντρο ελέγχου του συστήματος καθώς και ένα στρατιώτη που ελέγχει το σύστημα με τηλεχειρισμό.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι τα πληρώματα υποβλήθηκαν σε αυστηρή εκπαίδευση με σκοπό να εξασφαλιστεί πως το εξελιγμένο σύστημα θα επανδρωθεί με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό.

Παράλληλα, τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ο ρωσικός στρατός κυκλοφόρησε ένα άλλο βίντεο, το οποίο εμφανίζει τουλάχιστον δύο συστήματα επί φορτηγών, συνοδευόμενα από πολλά οχήματα διοίκησης και υποστήριξης.

Παρόλο που το Peresvet παρουσιάστηκε στο κοινό από τον Πρόεδρο Πούτιν κατά τη διάρκεια ομιλίας προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση την 1η Μαρτίου, όταν ο Ρώσος ηγέτης αποκάλυψε ένα ευρύ φάσμα νέων οπλικών συστημάτων, λίγα είναι γνωστά για το μυστικό όπλο. Οι ειδικοί διχάζονται για τον ακριβή σκοπό του συστήματος, αναρωτώμενοι αν πρόκειται για μια ισχυρή συσκευή παρεμβολών ή για ένα σύστημα ικανό να εμπλέξει εναέριους στόχους.

Τέλος, ο Ρώσος Πρόεδρος ζήτησε από το κοινό να προτείνει και να ψηφίσει για την ονοματοδοσία αυτών των όπλων. Έτσι, το εξελιγμένο πυροβόλο έλαβε το όνομά του προς τιμήν του Peresvet, ενός διάσημου μοναχού πολεμιστή που πολέμησε στη μάχη του Kulikovo το 1380, η οποία τερμάτισε τη μογγολική κυριαρχία της Μεσαιωνικής Ρωσίας.

Tags:
Peresvet, βίντεο, λέιζερ, Μόσχα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK