06:44 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η αστυνομία στην Ινδία συνέλαβε λαθροκυνηγούς που ομολόγησαν ότι έπιασαν τα σπάνια πτηνά ύστερα από παραγγελίες πολιτικών που ήθελαν να τα χρησιμοποιήσουν σε τελετές μαγείας πριν τις τοπικές εκλογές.

Με «όπλο» την κουκουβάγια φαίνεται πως πορεύονται προς τις εκλογικές τους μάχες ορισμένοι ινδοί πολιτικοί, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία, αντίπαλοι υποψήφιοι σε μια νότια επαρχία της χώρας θα θυσίαζαν κουκουβάγιες προκειμένου να χρησιμοποιήσουν μέρη του σώματός τους σε τελετές μαύρης μαγείας προκειμένου να κερδίσουν τις εκλογές.

Το περιστατικό ήρθε στο φως όταν οι αστυνομικές δυνάμεις της Καρνατάκα ανέκρινε έξι άνδρες που είχαν συλληφθεί να μετακινούν λαθραία δύο εξωτικά πουλιά. 

«Οι συλληφθέντες λαθροκυνηγοί είπαν ότι ένας πολιτικός είχε παραγγείλει τα πουλιά για να φέρουν κακοτυχία στους αντιπάλους του», δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας, σύμφωνα με του Times of India.

Οι λαθροκυνηγοί υπολογίζεται ότι θα πουλούσαν τα πουλιά για περίπου 500-600 δολάρια το καθένα.

Στη λαϊκή παράδοση της νότιας Ινδίας, αυτά οι κουκουβάγιες μπορούν να προκαλέσουν ύπνωση λόγων των μεγάλων ματιών τους. Αντίθετα από τη Δύση, όπου οι κουκουβάγιες συμβολίζουν τη σοφία, στην Ινδία έχουν συνδεθεί με κακούς οιωνούς.

Σύμφωνα με τους Times of India, καθώς η πολιτεία Τελανγκάνα οδεύει προς τις εκλογές, ο πληθυσμός των κουκουβαγιών στην Καρνατάκα έχει μειωθεί δραστικά και αυτό πιθανόν να οφείλεται στην τάση των πολιτικών να κάνουν τελετές μαύρης μαγείας.

Tags:
μαγεία, εκλογές, Κουκουβάγια, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK