07:35 18 ΙΟΥΛΙΟY 2019
«Διαζύγιο» Βρετανίας - ΕΕ.

Οι περισσότεροι Βρετανοί θεωρούν λάθος το Brexit

CC0 / Foto-Rabe / brexit
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov, το 49% θεωρεί λάθος την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση -το υψηλότερο επίπεδο από το 2016, όταν και διεξήχθη το δημοψήφισμα.

Μόλις το 38% των Βρετανών εξακολουθεί να στηρίζει το Brexit, καθώς το 49% θεωρεί λάθος την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Σύμφωνα με ευρήματα δημοσκόπησης της YouGov, η πλειοψηφία των πολιτών του «νησιού» τάσσεται εναντίον του Brexit, ενώ το 70% θεωρεί «φτωχές» τις επιδόσεις της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.

Αξίζει να σημειωθεί το ποσοστό «υπεροχής» των πολέμιων του Brexit έναντι των υπέρμαχων, βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2016, όταν και διεξήχθη το δημοψήφισμα.

H βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι
© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC

Την ίδια ώρα, μόλις το 20% των Βρετανών θεωρεί ότι η Τερέζα Μέι έφερε μία «καλή» συμφωνία για τους όρους αποχώρησης από την Ε.Ε.

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδόν το 50% απορρίπτει το σχέδιο του Brexit, το οποίο θα τεθεί προς ψηφοφορία στις 11 Δεκεμβρίου, ενώ μόλις το 27% τάσσεται υπέρ της προτεινόμενης συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Τερέζα Μέι αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην προσπάθεια υπερψήφισης του σχεδίου Brexit, το οποίο έχει ήδη λάβει το πράσινο «φως» από τους ηγέτες της Ε.Ε.

Η αντίθεση της αντιπολίτευσης, αλλά και οι φωνές στο εσωτερικό των Τόρις, σύμφωνα με τους αναλυτές, καθιστούν αβέβαιη την ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή των Κοινοτήτων, την προσεχή Τρίτη.

Σχετικά:

Εισαγγελέας ευρωδικαστηρίου: Η Βρετανία έχει δικαίωμα να σταματήσει το Brexit
Βεβαιότητα της Μέι για διμερείς εμπορικές συμφωνίες μετά το Brexit
Δικό της σύστημα δορυφορικής πλοήγησης θα αναπτύξει η Βρετανία μετά το Brexit
Εναντίον του σχεδίου Brexit παραμένει η πλειοψηφία των Βρετανών
Tags:
Brexit, Τερέζα Μέι, Μεγάλη Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK