02:02 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ύστερα από εβδομάδες διαδηλώσεων και βίαιων συγκρούσεων στη Γαλλία, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να εγκαταλείψει πλήρως το σχέδιο αύξησης της φορολογίας στα καύσιμα.

Η γαλλική κυβέρνηση εγκαταλείπει πλήρως την σχεδιαζόμενη αύξηση στη φορολογία των καυσίμων, ύστερα από τις τεράστιες διαδηλώσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα.

Η σχετική είδηση έγινε γνωστή μόλις μία ημέρα μετά που ο γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε ότι η εφαρμογή του εν λόγω φόρου θα ανασταλεί για έξι μήνες.

Ο φόρος επρόκειτο να εφαρμοστεί τον Ιανουάριο του 2019.

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για διάλογο και το δείχνει επειδή η αύξηση του φόρου έχει εγκαταλειφθεί για τον προϋπολογισμό του 2019», δήλωσε ο Φιλίπ μιλώντας στη γαλλική εθνοσυνέλευση.

Ο νέος φόρος είχε στόχο να ωθήσει τους γάλλους οδηγούς μακριά από τα ορυκτά καύσιμα. 

Η οργή των Γάλλων για τον φόρο δημιούργησε ένα σφοδρό κύμα αντιδράσεων που έγινε γνωστό ως το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων», καθώς οι διαδηλωτές φορούσαν τα χαρακτηριστικά γιλέκα που υποχρεούνται να έχουν όλοι οι οδηγοί στη Γαλλία.

Αν και το κίνημα δεν ήταν οργανωμένο, ανέπτυξε στη συνέχεια περισσότερα αιτήματα, μεταξύ των οποίων την κατάργηση των νέων κανονισμών για αυξημένα δίδακτρα στα γαλλικά πανεπιστήμια.

Οι διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων ξεκίνησαν στις 17 Νοεμβρίου και σε αρκετές περιπτώσεις έγιναν βίαιες με καταστροφές συμβόλων πλουτισμού, όπως ακριβά καταστήματα και πολυτελή αυτοκίνητα.

Tags:
διαδηλώσεις, φόρος, καύσιμα, κίτρινα γιλέκα, Εντουάρ Φιλίπ, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK