10:19 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επανειλημμένα ταχθεί κατά της κατασκευής του Nord Stream 2, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ επέκρινε τις χώρες της ΕΕ για την υποστήριξή τους στο έργο και τους προέτρεψε να το εγκαταλείψουν υπέρ του αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, ο Αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει ορισμένες επιλογές για το πώς θα «μπλοκάρει« τη Ρωσία, συμπεριλαμβάνοντας μέτρα που θα οδηγήσουν στην παύση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

«Λοιπόν, υπάρχουν πολλές κυρώσεις που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ εναντίον των Ρώσων, θα μπορούσαν να έρθουν και άλλες. Ο πρόεδρος Τραμπ έχει επανειλημμένα δηλώσει, για παράδειγμα, ότι η Γερμανία θα πρέπει να ακυρώσει τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, και ότι εξετάζουμε διάφορα πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε εκεί… » δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο αγωγός που υλοποιείται με επικεφαλής τον ρωσικό κρατικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom, έχει δεχθεί σκληρή κριτική από τις ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, η οποία επωφελείται από τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη.

Η Ουάσινγκτον κάλεσε επανειλημμένα τη Γερμανία να σταματήσει να υποστηρίζει τον Nord Stream 2, απειλώντας να χτυπήσει τις ευρωπαϊκές εταιρείες που εμπλέκονται στο σχέδιο με κυρώσεις.

Tags:
αγωγός φυσικού αερίου, Nord Stream 2, Τζον Μπόλτον, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK