07:35 18 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Σημαίες της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε διαδήλωση κατά του Brexit

Το DUP θα καταψηφίσει τη συμφωνία για το Brexit αν δεν γίνουν αλλαγές

© Sputnik / Alex McNaughton
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας απειλεί ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία που προτείνει η Τερέζα Μέι εκτός και αν υπάρξουν κάποιες αλλαγές.

Ο Σάμι Γουίλσον, μέλος του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος, δήλωσε ότι το κόμμα θα καταψηφίσει τη συμφωνία του Brexit, εκτός και αν υπάρξουν αλλαγές.

«Σίγουρα δεν θα ψηφίζαμε για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση γιατί δεν θα είχαμε κανένα λόγο να το κάνουμε», δήλωσε ο Σάμι Γουίλσον στο ραδιόφωνο του BBC.

Ωστόσο ο Γουίλσον πρόσθεσε ότι το DUP έχει το δικαίωμα να αποσύρει την υποστήριξη της κυβέρνησης σε κάποια μελλοντική ημερομηνία.

Την ίδια προσέγγιση έκανε και ο αναπληρωτής ηγέτης Νάιτζελ Ντόντς, ο οποίος δήλωσε ότι η συμφωνία για τα σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας στο πλαίσιο της τρέχουσας συμφωνίας του Brexit ήταν μη αποδεκτή από τα κόμματα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι πρέπει να εξασφαλίσει την έγκριση του Κοινοβουλίου στις 11 Δεκεμβρίου, όταν θα διεξαχθεί ψηφοφορία για τη συμφωνία του Brexit, προκειμένου να διατηρηθούν οι δεσμοί με την ΕΕ μετά την απόσυρση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Tags:
Brexit, DUP, Τερέζα Μέι, Σάμι Γουίλσον, Ηνωμένο Βασίλειο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK