07:30 17 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Σημαίες ΗΠΑ - Κίνας.

Κινεζικό υπ. Εμπορίου: Σχέδια ΗΠΑ - Κίνας για άρση δασμών εντός 90 ημερών

© AP Photo / Andy Wong
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Στην άρση των επιπρόσθετων δασμών που έχουν ανταλλάξει ΗΠΑ και Κίνα, εντός των επόμενων 90 ημερών, προσβλέπουν οι δύο χώρες, στο πλαίσιο της προσπάθειας που διεξάγεται για την επίλυση της εμπορικής διαμάχης.

Τα σχέδια της Κίνας και των ΗΠΑ να ακυρώσουν όλους τους επιπλέον δασμούς που είχαν επιβληθεί στο παρελθόν, μέσα στις επόμενες 90 ημέρες, γνωστοποίησε ο εκρπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου, Γκάο Φενγκ.

«Η Κίνα και οι ΗΠΑ θέτουν τον τελικό στόχο να ακυρώσουν όλους τους επιπρόσθετους δασμούς μέσα στις επόμενες 90 ημέρες», δήλωσε ο ίδιος. 

Όπως είπε ακόμη, οι δύο πλευρές θα πραγματοποιήσουν διαβουλεύσεις, προσπαθώντας να καταλήξουν σε συμφωνία. 

«Η συνάντηση των ηγετών της Κίνας και των ΗΠΑ ήταν πολύ επιτυχημένη. Οι (δύο) πλευρές έχουν επιτύχει ήδη μια πολύ σημαντική συναίνεση στα θέματα εμπορίου. Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συνεργάζονται στην παρούσα φάση με επιτυχία. Είμαστε απολύτως σίγουροι ότι θα υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες 90 ημέρες», προσέθεσε ακόμη. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Κινέζος ομόλογός του, Σι Τζινπίνκγ, είχαν συναντηθεί στην Αργεντινή, στο περιθώριο της συνόδου της G20. Ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ της Ουάσινγκτον και των ΗΠΑ θα διαρκέσει 90 ημέρες. 

Tags:
Δασμοί, Σι Τζινπίνγκ, Ντόναλντ Τραμπ, Κίνα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK