Γερμανία

Το Βερολίνο αντιτίθεται στην επιβολή επιπλέον κυρώσεων στη Ρωσία

© Sputnik / Igor Zarembo
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι εκκλήσεις για την επιβολή νέων τιμωρητικών μέτρων και κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των ευρωρωσικών επενδυτικών σχεδίων στη Μόσχα, επαναλήφθηκαν μετά το πρόσφατο περιστατικό στο Κέρτς.

Ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ουκρανία, Ερνστ Ράικελ σχολιάζοντας την πιθανή αντίδραση της ΕΕ στο συμβάν του Κερτς και τις πρόσφατες εκλογές στο Ντονμπάς που οι αρχές της Ουκρανίας ισχυρίζονται ότι είναι παράνομες, είπε ότι δεν υπάρχει συναίνεση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να «προχωρήσουμε σε πρόσθετες κυρώσεις κατά της Ρωσίας». 

Ο διπλωμάτης δήλωσε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Κυρώσεις κατά της Ρωσίας: Πώς να διατηρήσουμε την ευρωπαϊκή ενότητα» που διοργανώνεται στο Κίεβο.

«Ωστόσο, τουλάχιστον από ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μου, θα ήταν αντιπαραγωγικό τη συγκεκριμένη στιγμή να επαναλάβουμε κυρώσεις κατά της Ρωσίας, επειδή υπάρχει ήδη μεγάλη ένταση σε όλη αυτήν την ιστορία » τόνισε, σημειώνοντας, ωστόσο, δεν απέκλεισε το γεγονός ότι η Ευρώπη μπορεί να κινηθεί χρησιμοποιώντας το μέσο αυτό στο μέλλον.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο διάλογος στην ΕΕ αφορά περισσότερο την υπεράσπιση των υφιστάμενων κυρώσεων παρά την επιβολή νέων. Σημείωσε ότι μπορεί να μην φαίνεται δίκαιο στην Ουκρανία, αλλά «αυτός είναι ο τρόπος που η συζήτηση προχωράει».

Επισημαίνει ότι υπάρχει ένα όριο στις κυρώσεις, το ότι «οι δημοκρατικά εκλεγμένοι πολιτικοί στα κράτη μέλη της ΕΕ μπορούν να αποφασίσουν χωρίς να προκαλέσουν σοβαρές επικρίσεις».

«Μερικές φορές… δεν είναι αρκετά κατανοητό εδώ στην Ουκρανία, όπου οι άνθρωποι έχουν εύκολες απαιτήσεις από την ΕΕ και τα κράτη μέλη της, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το αν αυτά τα αιτήματα είναι πολιτικά ρεαλιστικά και μπορούν να πραγματοποιηθούν», είπε.

Tags:
κυρώσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, Ουκρανία, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK