10:33 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

Παραμένει η κρίση στη Γαλλία: Αντιμέτωπος με πρόταση μομφής ο Μακρόν

© Sputnik / Alexey Vitvitsky
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να εγκαταλείψει πλήρως την σχεδιαζόμενη αύξηση στη φορολογία των καυσίμων, η οποία και πυροδότησε τις τελευταίες διαδηλώσεις, δεν ήταν αρκετή, όπως φαίνεται, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση στη χώρα.

Ενώπιον σοβαρών προκλήσεων φαίνεται πως παραμένεη η γαλλική κυβέρνηση, στον απόηχο των πρόσφατων βίαιων επεισοδίων στις διαδηλώσεις του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων», καθώς τα αριστερά κόμματα της Γαλλίας αφήνουν κατά μέρος όποιες διαφωνίες τα χωρίζουν και ενώνουν τις δυνάμεις τους, συμφωνόντας πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Μακρόν. 

Εν μέσω του αυξανόμενου κλίματος διαμαρτυρίας στη Γαλλία, το αριστερά κόμματα της Γαλλίας συμφώνησαν να φέρουν στη βουλή συζήτηση για την υποβολή πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης. 

Τα εν λόγω κόμματα δεν έχουν αρκετές έδρες ώστε να μπορέσουν να ρίξουν την κυβέρνηση, αλλά προσπαθούν να εξασφαλίσουν τη στήριξη των άλλων κομμάτων. 

Την ίδια ώρα, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, κάλεσε σήμερα τις πολιτικές δυνάμεις, τις εμπορικές ενώσεις και τους επιχειρηματίες να απευθύνουν έκκληση για την αποκατάσταση της ηρεμίας στη χώρα. 

Εν τω μεταξύ, το συνδικάτο των αστυνομικών στη Γαλλία, Vigi, με αίτημά του που ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook, ζήτησε από τα μέλη της αστυνομίας να συμμετέχουν, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους, στο κίνημα των «κίτρινων γιλέκων». 

Tags:
κίτρινα γιλέκα, πρόταση μομφής, επεισόδια, Εμανουέλ Μακρόν, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK