23:38 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2018
Το κτήριο της ρωσικής πρεσβείας στο Λονδίνο

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Βρετανίας φέρονται να παρακολουθούν Ρώσους διπλωμάτες

© AFP 2018 / Justin Tallis
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Την εντολή να παρακολουθούν τις κινήσεις Ρώσων διπλωματών φέρονται να έχουν λάβει οι υπηρεσίες πληροφοριών της Βρετανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mirror.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει δώσει εντολή στις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας να παρακολουθούν τις κινήσεις του προσωπικού της ρωσικής πρεσβείας και των αυτοκινήτων τους — τόσο εκείνα που ήταν διπλωματικά, όσο και εκείνα που δεν ήταν — όπως μετέδωσε η Daily Mirror, επικαλούμενη ένα μυστικό έγγραφο που έχει στην κατοχή της. 

Το εν λόγω έγγραφο φέρεται να δίνει εντολή στο προσωπικό να παρακολουθεί και να καταγράφει τις κινήσεις ρωσικών διπλωματικών οχημάτων στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών όπως για το πού πηγαίνουν και τον αριθμό των επιβαινόντων.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχουν σχολιάσει τις συγκεκριμένες διαρροές ούτε η βρετανική, αλλά ούτε και η ρωσική πλευρά. 

Σύμφωνα με την Mirror που επικαλείται το έγγραφο, η βρετανική κυβέρνηση φοβάται ότι η Μόσχα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους διπλωμάτες που έμειναν στη χώρα μετά από τις απελάσεις του Μαρτίου του 2018, για να φέρουν σε πέρας δραστηριότητες που εντάσσονται στις μυστικές πληροφορίες. 

Η Βρετανία, όπως και άλλες χώρες της Δύσης, είχε προβεί στην απέλαση Ρώσων διπλωματών για τη φερόμενη συμμετοχή της Μόσχας στη δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του. Το Λονδίνο είχε κατηγορήσει αξιωματούχους των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών ότι επιχείρησαν να δηλητηριάσουν τους Σκριπάλ, χωρίς να παράσχουν αποδεικτικά στοιχεία, ενώ και η Μόσχα έχει αρνηθεί τις κατηγορίες. 

Tags:
διπλωμάτες, υπηρεσίες πληροφοριών, Σεργκέι Σκριπάλ, Ρωσία, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK