14:11 19 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη

Ηνωμένα Έθνη: Δεν «πέρασε» ψήφισμα των ΗΠΑ για την καταδίκη της Χαμάς

© Sputnik / Natalia Seliverstova
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10

Στα βράχια... προσέκρουσε η προσπάθεια των ΗΠΑ να περάσουν ψήφισμα εναντίον της Χαμάς, καθώς η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών δεν έδωσε το πράσινο φως.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ δεν κατάφερε να «περάσει» ψήφισμα των ΗΠΑ, το οποίο καταδίκαζε τις επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

Στη σχετική ψηφοφορία, η πρόταση της Ουάσιγκτον έλαβε 87 «ναι» και 57 «όχι», ενώ υπήρχαν και 33 απουσίες, με αποτέλεσμα το ψήφισμα να μην λάβει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χάλεϊ έχει επανειλημμένως κατηγορήσει τα υπόλοιπα κράτη-μέλη για διακρίσεις εις βάρος του Ισραήλ.

Μάλιστα, έχει υποστηρίξει ότι αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που οδήγησαν την Ουάσιγκτον στην πρόσφατη απόσυρση από το Συμβούλιο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Το αμερικανικό ψήφισμα, το οποίο εντέλει δεν έγινε αποδεκτό, προέβλεπε την καταδίκη της παλαιστινιακής οργάνωσης για την εκτόξευση πυραύλων προς το Ισραήλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ε.Ε. στήριξε την πρωτοβουλία των ΗΠΑ, προσφέροντας στη Χάλεϊ τις θετικές ψήφους 28 εκπροσώπων χωρών.

Παρότι τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης είναι μη δεσμευτικά, είθισται να καθορίζουν τις πολιτικές προτεραιότητες των Ηνωμένων Εθνών.

Σχετικά:

Η Χαμάς απειλεί με ρουκέτες κατά ισραηλινών πόλεων εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις στη Γάζα
Πληροφορίες ότι διοικητής της Χαμάς σκοτώθηκε από ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα
Σε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα συμφώνησαν Ισραήλ και Χαμάς
Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Γάζα και ρουκέτες από τη Χαμάς
Tags:
Χαμάς, ΟΗΕ, Παλαιστίνη, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK