13:22 19 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Η σημαία της Ουκρανίας στο ουκρανικό κοινοβούλιο

Ουκρανικές αρχές αρνούνται την είσοδο σε τέσσερις ρώσους δημοσιογράφους

© Sputnik / Stringer
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι ουκρανικές αρχές εμπόδισαν τέσσερις Ρώσους δημοσιογράφους να εισέλθουν στην επικράτεια της χώρας, όπως μετέδωσαν νωρίτερα σήμερα τοπικά ΜΜΕ.

Τέσσερις είναι οι Ρώσοι δημοσιογράφοι που φαίνεται να αποκλείστηκαν από την είσοδό τους στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα Hromadske.TV της Ουκρανίας, η ρωσίδα δημοσιογράφος από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Staraya Rus Έλενα Νικολάγεβα, η Γιούλια Νικητάνα από την πύλη ειδήσεων Fontanka, η Έλενα Βλαντίκινο, δημοσιογράφος της εφημερίδας Moy Ron της Ρωσίας και η Αναστασία Δρότσκοβα,που είναι υπάλληλος του SCOOP για την ερευνητική δημοσιογραφία, δεν έχουν τη δυνατότητα να διασχίσουν την Ουκρανία.

Οι πληροφορίες για την «εμπλοκή» των δημοσιογράφων δεν έχουν σχολιαστεί ακόμη από τους εργοδότες τους.

Το Κίεβο έχει κάνει πολλές προσπάθειες να περιορίσει το έργο των ρωσικών μέσων μαζικής ενημέρωσης στη χώρα, μεταξύ άλλων περιορίζοντας την είσοδο Ρώσων δημοσιογράφων στη χώρα. Τον Ιούνιο, η ρωσική πρεσβεία στην Ουκρανία δήλωσε ότι οι ουκρανικές αρχές αρνήθηκαν την είσοδο στην Πάουλα Σίλιερ, την επικεφαλής του γραφείου RT Middle East και τον ρώσο δημοσιογράφο Ευγένι Πριμάκοφ, ο οποίος ήθελε να συμμετάσχει στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) σχετικά με την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στο Κίεβο.

Τον Μάρτιο του 2015, το Κίεβο ανέστειλε τη διαπίστευση 115 ρωσικών μέσων ενημέρωσης με τις ουκρανικές αρχές, πριν από την οποία απαγορεύτηκε η εκπομπή μεγάλων ρωσικών τηλεοπτικών σταθμών στην Ουκρανία. Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει κατονομάσει την ενέργεια ως στην ελευθερία των μέσων ενημέρωσης.

Tags:
απαγόρευση εισόδου, δημοσιογράφοι, ΟΑΣΕ, Υπουργείο Εξωτερικών, Ρωσία, Ουκρανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK