14:01 19 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ

Ζάεφ: Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε μακεδονικά, δεν θα το αμφισβήτησει κανείς

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01

«Είμαστε Μακεδόνες», δηλώνει και πάλι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, επαναφέροντας τις θέσεις του περί Μακεδόνων και μακεδονικής γλώσσας. «Δεν θα το αμφισβήτησει κανείς πια», λέει.

«Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε μακεδονικά», επιμένει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στον απόηχο των αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει στο εσωτερικό οι πρόσφατες δηλώσεις του περί διδασκαλίας της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα.

«Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε μακεδονικά. Κανείς δεν θα το αμφισβήτησει πια», σημείωσε ο Ζάεφ, σε νέες του δηλώσεις, αναρτώντας σχετικό απόσπασμα σε βίντεο στo Facebook.

«Την ίδια ώρα, όμως, ας αναρωτηθούμε: Τι θα αφήσουμε στα παιδιά;», συνεχίζει ο ίδιος, στο μήνυμά του στο Facebook, και αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, επισημαίνει: «Ας είμαστε σοφοί (…). Πιστεύω ότι παρέχουμε στον λαό μας ένα μέλλον». 

Η νέα του τοποθέτηση έρχεται μετά από τις τελευταίες του δηλώσεις που προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων και οδήγησαν μάλιστα στην παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου της χώρας. Ο Μίλε Μποσνιακόφσκι, σχολιάζοντας τις αναφορές του Ζάεφ για την πιθανότητα διδασκαλίας της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα, εξέφρασε τη λύπη της κυβέρνησης «εάν τα σχόλια του πρωθυπουργού παρερμηνεύτηκαν». Εντούτοις, βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει τον Ζάεφ να να λέει πως με την «επίλυση του προβλήματος» με την Ελλάδα, «έχουμε πλέον πιθανότητες να διδάσκεται η μακεδονική γλώσσα» στα παιδιά, στην Ελλάδα που «μέχρι τώρα απαγορευόταν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι δηλώσεις Ζάεφ για διδασκαλία «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα που έφεραν αντιδράσεις

Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, Ζόραν Ζάεφ, ΠΓΔΜ, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK