13:54 19 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν

Όταν ο Πούτιν συνάντησε τον Σούπερμαν

© Sputnik / Sergey Mamontov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10

Μια ανεπάντεχη εμφάνιση για τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στην DC Comics ο οποίος κηρύσσει, σύμφωνα με το αμερικανικό κόμικ, πόλεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο νέο όγδοο τεύχος του «Watchmen», το «Doomsday Clock», ο Πούτιν διαδραματίζει έναν σύντομο αλλά κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας, πολλά από τα οποία λαμβάνουν χώρα στη Ρωσία.
Σύμφωνα με το comicbook.com, το θέμα ξεκινάει με τον υπερήρωα Firestorm στη μέση ενός πλήθους στη Ρωσία, ένα πλήθος που σύντομα μετατρέπεται τυχαία σε γυαλί μετά τη χρήση των υπερφυσικών δυνάμεών του.

Αυτό δημιουργεί ένα διεθνές θέμα κατά τη διάρκεια του οποίου ο Πούτιν συναντά τον Σούπερμαν, με τον οποίο είναι για λίγο ενθουσιασμένος, πριν χρησιμοποιήσει την υπόθεση των μεταμορφωμένων σε γυαλί ως πρόσχημα για να κηρύξει πόλεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

​Γιατί επιλέγονται όμως οι ΗΠΑ; Στο υποθετικό σύμπαν του «Doomsday Clock» θεωρείται ευρέως ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι άμεσα υπεύθυνη για την αφθονία των ανθρώπων με υπερδυνάμεις, χρησιμοποιώντας τους ως έναν τρόπο αποσταθεροποίησης ανταγωνιστικών εθνών που κυριαρχούν σε παγκόσμιες υποθέσεις.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά το περιστατικό, ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίζεται να δηλώνει στις σελίδες του κόμικ: «Συσσωρεύουν έναν στρατό κρυφά για περισσότερο από μια δεκαετία», υποσχόμενος να καταστήσει υπεύθυνο οποιονδήποτε έχει σχέση με τον Firestorm.

Με άλλα λόγια, αντί του Firestorm, ο «χάρτινος» Πούτιν επιλέγει να επιτεθεί στις ΗΠΑ.

Άγνωστο παραμένει ακόμα το αν ο ρώσος πρόεδρος θα κάνει νέα εμφάνιση στις σελίδες του συγκεκριμένου κόμικ.

Tags:
στρατός, superman, Σούπερμαν, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK