Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ

Λαβρόφ για INF: Αβάσιμες οι κατηγορίες των ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας

© Sputnik / Kirill Kallinikov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10

Αβάσιμες χαρακτήρισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, τις κατηγορίες των ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας και σε ό,τι αφορά τη Συνθήκη INF. Παράλληλα, όπως είπε, η Ρωσία έχει υποβάλλει στις ΗΠΑ τις προτάσεις της για συνομιλίες, χωρίς εντούτοις να έχει λάβει απάντηση από την Ουάσινγκτον.

Για εντάσεις στο πλαίσιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ — OSCE) μίλησε ο Σεργκέι Λαβρόφ, σε ενημέρωση Τύπου σήμερα. 

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία της ρωσικής αντιπροσωπείας για τη μη υγιή κατάσταση στην περιοχή, κάνοντας λόγο για αύξηση των στρατιωτικών και πολιτικών εντάσεων. 

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για αύξηση της στρατιωτικής δραστηριότητας του ΝΑΤΟ στα σύνορα με τη Ρωσία, με την κατασκευή στρατιωτικών υποδομών στην ανατολική πτέρυγα.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Ρωσία δεν έχει λάβει έγγραφα από τις ΗΠΑ, όσον αφορά στις φερόμενες παραβιάσεις της INF, τονίζοντας για ακόμη μια φορά ότι οι κατηγορίες της Ουάσινγκτον σε βάρος της Μόσχας είναι αβάσιμες. 

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον αναμένεται να αναστείλει τη συμμετοχή της στη Συνθήκη Πυρηνικών Δυνάμεων Μέσου Βεληνεκούς (INF) σε 60 ημέρες, εάν η Ρωσία δεν «επιστρέψει στην πλήρη συμμόρφωση με τη συμφωνία».

Tags:
INF, Σεργκέι Λαβρόφ, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK