ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ εξελέγη στην ηγεσία του γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος CDU, διαδεχόμενη την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Η νέα πρόεδρος θεωρείται στενή σύμμαχος της Μέρκελ.

Γυναίκα πολιτικός θα βρίσκεται και πάλι στην ηγεσία των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, καθώς την Άνγκελα Μέρκελ θα διαδεχτεί η Άνεγκρετ Κραμπ — Καρενμπάουερ, η οποία εξελέγη πρόεδρος του CDU.

Η Κραμπ — Καρενμπάουερ έλαβε 517 ψήφους έναντι 482 ψήφων του αντιπάλου της, Φρίντριχ Μερτς, στον β' γύρο. Συνολικά καταμετρήθηκαν 999 ψήφοι. Δεν υπήρχαν άκυρα και αποχές και για την εκλογή απαιτούνταν τουλάχιστον 500 ψήφοι.

Νωρίτερα, η Άνγκελα Μέρκελ δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της, κατά την τελευταία της ομιλία ως πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

«Ήταν μεγάλη μου τιμή», είπε η Άνγκελα Μέρκελ κλείνοντας την ομιλία της. Με δάκρυα στα μάτια, η Μέρκελ έγινε αποδέκτης παρατεταμένων και θερμών χειροκροτημάτων από τους συνέδρους, στη Γερμανία.

Από τον Φεβρουάριο του 2018 η Άνεγκρετ Κραμπ — Καρενμπάουερ ήταν γενική γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. Προηγουμένως είχε διατελέσει επί επτά έτη πρωθυπουργός του κρατιδίου του Ζάαρλαντ, ηγούμενη τρικομματικού συνασπισμού στο οποίο συμμετείχαν το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) και οι Πράσινοι.

Θεωρείται στενή σύμμαχος της Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.

Είναι γνωστή για τις επιφυλάξεις που έχει εκφράσει στο να δοθούν πλήρη δικαιώματα υιοθεσίας σε ομόφυλα ζευγάρια ενώ έχει ταχθεί κατά της αναθεώρησης του ορισμού του γάμου σύμφωνα με τον οποίο είναι απλώς «μια μακροπρόθεσμη υπεύθυνη σχέση μεταξύ δύο ενηλίκων», ισχυριζόμενη ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε αιτήματα νομιμοποίησης γάμων μεταξύ συγγενών, ανθρώπων και ζώων, καθώς και πολυγαμίας. Είναι επίσης ισχυρός υποστηρικτής των μεταναστευτικών πολιτικών της Άνγκελα Μέρκελ, συμπεριλαμβανόμενης της απόφασης να επιτρέψει την είσοδο σε πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες από τη Μέση Ανατολή το 2015.

Η νεοεκλεγείσα επικεφαλής του CDU έχει αντιταχθεί στο παρελθόν στην άποψη να αρθεί πλήρως η υποστήριξη στο σχέδιο του Nord Stream 2, αλλά πρότεινε να μειωθεί η ποσότητα του αερίου που έρχεται από τη Ρωσία, ως απάντηση στο πρόσφατο περιστατικό στο Κερτς με τα πλοία του ουκρανικού Ναυτικού.

Tags:
εκλογές, CDU, Άνεγκρετ Κραμπ - Καρενμπάουερ, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK