17:06 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τον Νοέμβριο ο Γιώργος Παπαδόπουλος φυλακίστηκε με την κατηγορία ότι είπε ψέματα στο FBI για τις υποτιθέμενες επαφές με Ρώσους που εργάζονταν για τον Τραμπ κατά την προεκλογική εκστρατεία. Πριν τη φυλάκισή του, είχε υποσχεθεί ότι στο τέλος «η αλήθεια θα λάμψει».

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος, πρώην βοηθός στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, αποφυλακίστηκε την Παρασκευή μετά από 12 ημέρες, ενώ νωρίτερα είχε καταδικαστεί για υποτιθέμενη ψευδή κατάθεση στο πλαίσιο έρευνας του FBI για την υποτιθέμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Μετά την αποφυλάκισή του ο Παπαδόπουλος θα βρίσκεται υπό 12μηνη επιτήρηση και θα πρέπει να παρέχει 200 ώρες κοινωνικής εργασίας. Επίσης υποχρεώθηκε σε πρόστιμο 9.500 δολαρίων.

Ο Παπαδόπουλος, που επαναβεβαίωσε την υποστήριξή του στον αμερικανό πρόεδρο Τραμπ, τουιτάρισε το βράδυ πριν τη φυλάκισή του «η αλήθεια θα λάμψει. Ούτε η ποινή φυλάκισης δεν μπορεί να σταματήσει αυτή την ορμή».

Ο Παπαδόπουλος έχει απορρίψει τις κατηγορίες που αναφέρουν ότι είχε επαφές με τον μυστηριώδη ρώσο πράκτορα, Καθηγητή Μιφσούντ, λέγοντας ότι δεν έχει «ποτέ συναντήσει ούτε έναν ρώσο αξιωματούχο» στη ζωή του. Ωστόσο, καταδικάστηκε σε 14 ημέρες φυλάκισης. Καμία ισχυρή απόδειξη ενοχής δεν παρουσιάστηκε.

Οι δηλώσεις του Παπαδόπουλου απηχούν εκείνες που εξέφρασε ο Τράμπ, ο οποίος συχνά χαρακτηρίζει «κυνήγι μαγισσών» την έρευνα για τη Ρωσία και έχει κατηγορήσει την ομάδα του ειδικού συμβούλου Μιούλερ για προκατάληψη και διαφθορά.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς για ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στις εκλογές του 2016.

Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, Γιώργος Παπαδόπουλος, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK