ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο εκπρόσωπος των συριακών αντικαθεστωτικών δυνάμεων τόνισε σε δήλωσή του ότι οι ρωσικοί πύραυλοι θα πρέπει να παραμείνουν στη Συρία εφόσον την προστατεύουν από εχθρούς και επιθέσεις.

Τη θέση ότι τα ρωσικά αμυντικά συστήματα S-300 θα πρέπει να παραμείνουν στη Συρία εφόσον την προστατεύουν από εχθρικές δυνάμεις και επιθέσεις, εξέφρασε εκπρόσωπος της Συριακής Επιτροπής Διαπραγματεύσεων και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Εθνικής Συμμαχίας Συριακών Επαναστατικών και Αντιπολιτευτικών Δυνάμεων, μιλώντας στο Sputnik.

«Αν είναι καλό για τη Συρία, οπωσδήποτε θέλουμε να μείνουν εδώ», δήλωσε συγκεκριμένα ο Χάντι αλ Μπάχρα.

«Πρέπει να εξετάσουμε τον λόγο. Αν είναι εδώ για να προστατέψουν τη συριακή επικράτεια από εχθρούς και αεροπορικές επιθέσεις, τότε είναι θετικό. Ωστόσο ακόμη δεν έχουν δοκιμαστεί για να δούμε πόσο αποτελεσματικοί είναι», δήλωσε ο εκπρόσωπος. 

Η Ρωσία ολοκλήρωσε την παράδοση των συστημάτων S-300 στη Συρία στις 2 Οκτωβρίου, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την ασφάλεια των ρώσων στρατιωτών που βρίσκονται στην περιοχή.

Παράλληλα, η Μόσχα έκανε λόγο χθες για αποδείξεις χρήσης χημικών σε επιθέσεις στη Συρία. 

«Η ρωσική πλευρά έχει αδιάψευστες αποδείξεις χρήσης πυρομαχικών, γεμάτων με τοξικούς παράγοντες, εναντίον αθώων πολιτών στις 24 Νοεμβρίου του 2018, στο Χαλέπι», τονίζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Tags:
αντιπολίτευση, S-300, Ρωσία, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK