Διαδήλωση Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι

Ένταση στο Παρίσι στη διαδήλωση των Κίτρινων Γιλέκων, σχεδόν 500 άτομα έχουν προσαχθεί

© AFP 2019 / ALAIN JOCARD
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι ανησυχίες για έντονα επεισόδια στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας φαίνεται πως επιβεβαιώνονται καθώς η αστυνομία χρησιμοποίησε μεγάλη ποσότητα δακρυγόνων προκειμένου να ελέγξει τη διαδήλωση.

Σχεδόν 500 άτομα έχουν προσαχθεί στη Γαλλία ενόψει της μεγάλης κινητοποίησης που διοργανώνουν τα Κίτρινα Γιλέκα στο Παρίσι, ενώ ήδη η γαλλική αστυνομία έχει κάνει χρήση δακρυγόνων.

Οι πρώτες συγκρούσεις της ημέρας έγιναν κοντά στα Ηλύσια Πεδία.

​Σύμφωνα με τον γάλλο πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ μέχρι τώρα έχουν προσαχθεί 481 άτομα, από τα οποία τα 211 έχουν συλληφθεί.

​Παράλληλα, η γαλλική πρωτεύουσα βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό ενόψει της σημερινής διαδήλωσης. Ο γαλλικός τύπος εκτιμά ότι αυτό το σαββατοκύριακο θα είναι κρίσιμο τόσο για την εξέλιξη του κινήματος των λεγόμενων «Κίτρινων Γιλέκων», όσο και για τον ίδιο τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Οι διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων ξεκίνησαν στις 17 Νοεμβρίου με αίτημα την μη αύξηση του φόρου στα καύσιμα, ωστόσο σύντομα αναπτύχθηκαν και άλλα αιτήματα.

Την περασμένη εβδομάδα, η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το σχέδιο αύξησης του φόρου στα καύσιμα, ωστόσο, αυτό δεν οδήγησε τελικά στην κάμψη των διαδηλώσεων.

Tags:
κίτρινα γιλέκα, διαδήλωση, επεισόδια, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK