Διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων στις Βρυξέλλες

Διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων και στις Βρυξέλλες, 100 άτομα τέθηκαν υπό κράτηση

© AP Photo / Geert Vanden Wijngaert
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10

Διαδηλωτές των Κίτρινων Γιλέκων βγήκαν στους δρόμους των Βρυξελλών, όπου σημειώθηκαν επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες είχαν στήσει οδοφράγματα για να τους εμποδίσουν να πλησιάσουν σε κυβερνητικά κτίρια. Η αστυνομία είχε θέσει υπό κράτηση περίπου 100 άτομα.

Διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες των Κίτρινων Γιλέκων πραγματοποιούνται και στο Βέλγιο. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων στις Βρυξέλλες, ενώ και κανόνια νερού χρησιμοποιήθηκα κατά διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες κοντά σε κυβερνητικά κτίρια και τη Βουλή, όπως μετέδωσε το Associated Press.

Διαδηλωτές κατέστρεψαν πινακίδες και φανάρια στους δρόμους, κοντά σε οδόφραγμα της αστυνομίας που απέκλειε την πρόσβαση στο γραφείο του πρωθυπουργού της χώρας, Σαρλ Μισέλ. Οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν συνθήματα καλώντας τον πρωθυπουργό σε παραίτηση, σύμφωνα πάντα με το ίδιο πρακτορείο. Επιπλέον, εκτόξευσαν πέτρες, πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών.

Λίγο νωρίτερα, έγινε γνωστό πως η αστυνομία των Βρυξελλών έθεσε υπό κράτηση περίπου 100 άτομα στη διαδήλωση των Κίτρινων Γιλέκων στη βελγική πρωτεύουσα, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας, μιλώντας στο Sputnik.

«Περίπου 100 άτομα έχουν ήδη τεθεί υπό κράτηση», δήλωσε η Ίλσε Βαν Ντε Κίρε.

Η ίδια διευκρίνισε ότι πρόκειται κυρίως για προληπτικές κρατήσεις που σχετίζονται με τον εντοπισμό «επικίνδυνων ή ύποπτων αντικειμένων» στην κατοχή των ατόμων αυτών.

Ανταποκριτής του Sputnik μετέδωσε ότι η αστυνομία των Βρυξελλών έχει αποκλείσει την πρόσβαση των διαδηλωτών σε ορισμένους δρόμους. Ειδικές μονάδες της αστυνομίας μετακινούνται στις Βρυξέλλες με φορτηγά οχήματα, ενώ η αστυνομία ελέγχει μεμονωμένα άτομα που φτάνουν στην πόλη με τραίνα και θεωρούνται ύποπτα.

Διαδηλωτές των Κίτρινων Γιλέκων τέθηκαν υπό κράτηση στις Βρυξέλλες
© AP Photo / Geert Vanden Wijngaert
Διαδηλωτές των Κίτρινων Γιλέκων τέθηκαν υπό κράτηση στις Βρυξέλλες

Την ίδια στιγμή, διαδηλωτές των Κίτρινων Γιλέκων, απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο E17 προς τη Ρέκεμ, μια πόλη της δυτικής Φλάνδρας, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία, σύμφωνα με το πρακτορείο Belga. Οδόφραγμα τοποθετήθηκε νωρίς σήμερα στο πρωί και στον E40, στο επίπεδο των γαλλο-βελγικών συνόρων, στο ύψος της Αντινκέρκ (βόρεια), σύμφωνα με το ίδιο μέσο.

Το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων εμφανίστηκε αρχικά στη Γαλλία και κατόπιν επεκτάθηκε στο Βέλγιο, ιδίως στη γαλλόφωνη περιοχή της Βαλλωνίας.

Tags:
διαδηλώσεις, επεισόδια, κίτρινα γιλέκα, αστυνομία, Βέλγιο, Βρυξέλλες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK