Ο γενικός γραμματέας του CDU, Πάουλ Τσίμιακ, με την πρόεδρο του κόμματος Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ

Ο αρχηγός της νεολαίας του CDU εξελέγη νέος γενικός γραμματέας

© AP Photo / Markus Schreiber
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Έχοντας τη στήριξη της νέας προέδρου του CDU, Άνεγκρετ Κραμπ - Καρενμπάουερ, ο επικεφαλής της νεολαίας του κόμματος, Πάουλ Τσίμιακ, εξελέγη νέος γενικός γραμματέας των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών.

Ο βουλευτής και επικεφαλής της νεολαίας του γερμανικού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών εξελέγη νέος γενικός γραμματέας του CDU, μια μέρα μετά την εκλογή της Άνεγκρετ Κραμπ — Καρενμπάουερ η οποία διαδέχτηκε την Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Πάουλ Τσίμιακ εξελέγη με ποσοστό 62,8%. Ήταν ο μοναδικός υποψήφιος και είχε στηριχθεί από την νέα πρόεδρο Άνεγκρετ Κραμπ — Καρενμπάουερ.

Θεωρείται μάλιστα ότι στήριξε την πρόεδρο και στη δική της υποψηφιότητα, ενώ το ποσοστό που έλαβε ερμηνεύεται ως απόδειξη του διχασμού που έχει επέλθει στο κόμμα μετά την χθεσινή αναμέτρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel, ο κ. Τσίμιακ σε συζητήσεις του με τα μέλη της Νεολαίας είχε αφήσει να εννοηθεί ότι στήριζε την κυρία Κραμπ — Καρενμπάουερ και, για πολλούς υποστηρικτές του Φρίντριχ Μερτς, είχε προχωρήσει σε σχετική συμφωνία με το «στρατόπεδο» της νέας προέδρου. Η νεολαία του κόμματος είχε περισσότερους από 110 εκπροσώπους στο Συνέδριο από το οποίο αναδείχθηκε πρόεδρος η Καρενμπάουερ.

Tags:
CDU, Πάουλ Τσίμιακ, Άνγκελα Μέρκελ, Άνεγκρετ Κραμπ - Καρενμπάουερ, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK