07:44 18 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν με την ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Λουντμίλα Αλεξέγιεβα

Συλλυπητήρια Πούτιν για την απώλεια της Ρωσίδας ακτιβίστριας Λουντμίλα Αλεξέγιεβα

© Sputnik / Sergey Guneev
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο της διάσημης υπερμάχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Λουντμίλα Αλεξέγιεβα, εξέφρασε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Η Αλεξέγιεβα έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Η Λουντμίλα Αλεξέγιεβα, διάσημη Ρωσίδα υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών, στη Μόσχα, όπως δήλωσε το Σάββατο, το ρωσικό Προεδρικό Συμβούλιο για την Κοινωνία των Πολιτών και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

«Η Ρωσίδα ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Λουντμίλα Αλεξέγιεβα, μέλος του Προεδρικού Συμβούλιου για την Κοινωνία των Πολιτών και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και επικεφαλής του Παρατηρητήριου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, απεβίωσε στη Μόσχα, σε ηλικία 91 ετών», ανέφερε το συμβούλιο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήριά του για την απώλεια της Λουντμίλα Αλεξέγιεβα, δήλωσε το Σάββατο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο πρόεδρος «εκτιμούσε ιδιαίτερα τη συμβολή της Λουντμίλα Αλεξέγιεβα στη διαμόρφωση της ρωσικής κοινωνίας των πολιτών και σεβόταν ιδιαίτερα τη θέση αρχής σε πολλά θέματα», ανέφερε ο Πεσκόφ.

Ο Πούτιν έχει εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της, πρόσθεσε.

Tags:
ανθρώπινα δικαιώματα, Βλαντίμιρ Πούτιν, Λουντμίλα Αλεξέγιεβα, Μόσχα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK