14:33 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
1 0 0
Βρείτε μας

Ο καθηγητής αντιμετωπίζει έντονες επικρίσεις μετά τη δημοσιοποίηση της αμφιλεγόμενης θέσης του, ωστόσο δείχνει να μην την ανακαλεί, παρά το ότι συζητιέται ακόμη και σε εθνικά αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Αντιδράσεις σε πολλά επίπεδα προκαλεί η αμφιλεγόμενη άποψη που εξέφρασε καθηγητής του πανεπιστημίου της Μινεσότα των ΗΠΑ, ότι κατά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, ο Θεός γονιμοποίησε την Παναγία χωρίς τη θέλησή της, κάνοντας σαφή αναφορά στη σύγχρονη συζήτηση περί συναίνεσης.

«Η ιστορία της παρθενογέννησης αφορά μια παντογνώστρια και πανίσχυρη θεότητα που γονιμοποιεί έναν έφηβο άνθρωπο. Δεν υπάρχει ορισμός της συναίνεσης που να περιλαμβάνει αυτό το σενάριο. Καλές Γιορτές», αναφέρει ο Έρικ Σπράνκλ σε ανάρτησή του στο Twitter.

​Ο Σπράνκλ ασχολείται ερευνητικά με το στίγμα των εργαζόμενων στον χώρο του σεξ.

Πάντως, η ανάρτησή του έλαβε αρκετές απαντήσεις από χρήστες, μεταξύ των οποίων και μια που του υπενθύμιζε ότι στο κατά Λουκά Ευαγγέλιο, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η Μαρία δέχεται την πρόταση του αρχάγγελου να κυοφορήσει τον γιο του Θεού.

Ο καθηγητής απάντησε ότι «ο βιβλικός θεός συνήθως τιμωρούσε την ανυπακοή. Η διαφορά δύναμης (θεότητα vs θνητός) και η πιθανότητα βίας εάν πεις "όχι", υπαγορεύει το "ναι" της. Το να βάλεις κάποιον σε τέτοια θέση είναι μια ανήθικη κατάχρηση εξουσίας στην καλύτερη περίπτωση, ή μια σαφής συμπεριφορά αρπακτικού στη χειρότερη».

​Ο πρωτοφανής ισχυρισμός του καθηγητή προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, με τον πάστορα Ρόμπερτ Τζέφρες να κάνει λόγο για «βλάσφημη φλυαρία ενός φιλελεύθερου που δεν γνωρίζει τίποτα για τη Βίβλο», μιλώντας στην Christian Post.

Η υποθεση έφτασε μέχρι και το αμερικανικό δίκτυο Fox News, με τον σχολιαστή Μαρκ Στέιν να κάνει λόγο για «ηλιθιότητα, κοινοτοπία και ρηχότητα».

Tags:
συναίνεση, παναγία, θεός, Ευαγγελισμός, καθηγητής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK