ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μετά τις ΗΠΑ και αρκετές άλλες χώρες, η Ιαπωνία αποφάσισε και εκείνη με τη σειρά της να διακόψει την προμήθεια εξοπλισμού διαδικτύου από τις γνωστές εταιρείες Huawei και ZTE για λόγους κυβερνοασφάλειας.

Η Ιαπωνία αποφάσισε να σταματήσει να χρησιμοποιεί εξοπλισμό δικτύου από τον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό γίγαντα Huawei και την ZTE, εξαιτίας της ανησυχίας του Τόκυο για θέματα κυβερνοασφάλειας, μετέδωσε τη Δευτέρα ο τηλεοπτικός οργανισμός NHK.

Οι Ιάπωνες εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας του κυβερνοχώρου συμφώνησαν να στη χρήση νέων κριτηρίων για την ασφάλεια του εξοπλισμού δικτύου, ωστόσο δεν ανέφεραν ρητά τις εταιρείες που επηρεάζονται από τους νέους κανόνες, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK, τα νέα κριτήρια αποκλείουν πρακτικά τη δυνατότητα της ιαπωνικής κυβέρνησης να αγοράσει εξοπλισμό των εταιρειών Huawei και ZTE.

Όπως ανέφερε το NHK, από εδώ και στο εξής, ο εξοπλισμός που θα αποκτάται από τις ιαπωνικές κυβερνητικές υπηρεσίες θα δοκιμάζεται για να βεβαιωθεί ότι δεν διαθέτει ενσωματωμένο λογισμικό συλλογής και μετάδοσης δεδομένων του χρήστη.

Με τη λήψη του συγκεκριμένου μέτρου, η Ιαπωνία συμπεριλαμβάνεται πλέον στην ομάδα των κρατών (ΗΠΑ και αρκετές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας) που εμπόδισαν τη χρήση του εξοπλισμού της Huawei ως μέρος της μελλοντικής ανάπτυξης δικτύων 5G.

Την περασμένη εβδομάδα, ο οικονομικός διευθυντής της Huawei Meng Wanzhou συνελήφθη στο Βανκούβερ του Καναδά με σκοπό να παραδοθεί στις ΗΠΑ, όπου κατηγορείται ότι διαπράττει απάτη για να παρακάμψει τις αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν.

Tags:
ZTE, Huawei, κυβερνοασφάλεια, Ιαπωνία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK