23:28 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο Μπόρις Τζόνσον πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας

Τη σημαία της «μη συμφωνίας» υψώνει ο Μπόρις Τζόνσον - Ζητά από τη Μέι αποφασιστικότητα

© AP Photo / Richard Drew
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο άνθρωπος που βλέπει τον εαυτό του ως αντικαταστάτη της Τερέζα Μέι στην ηγεσία του κόμματος και την πρωθυπουργία, μίλησε ξανά κατά της συμφωνίας για το Brexit, παροτρύνοντας τους βουλευτές να την καταψηφίσουν.

Την ώρα που κάποιοι βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος παραδέχονται την κυβερνητική «ήττα» για το Brexit, ο πρώην υπουργός Μπόρις Τζόνσον αναφέρει τι θα χρειαστεί να κάνει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι στις Βρυξέλλες και όπως αναφέρει είναι κάτι «που ανέμενε από την αρχή — να δείξει επιτέλους ατσάλινη αποφασιστικότητα».

Οι βουλευτές είδαν να επιβεβαιώνεται η αναβολή της «σημαντικής ψηφοφορίας» στη συμφωνία για το Brexit, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 11 Δεκεμβρίου. Την ίδια ώρα, ο Μπόρις Τζόνσον πρότεινε στην Τερέζα Μέι να «πετάξει» τη συμφωνία.

​«…Αν και όταν η συμφωνία καταψηφιστεί, θα γίνει σαφές στην κυβέρνηση τι χρειάζεται να κάνει, και μία από τις επιλογές της θα πρέπει να είναι να αποκλειστεί αμέσως» έγραψε ο Τζόνσον στην εβδομαδιαία στήλη του.

Πρότεινε να απορριφθεί το μοντέλο «Νορβηγία» για τη Βρετανία και το σενάριο για δεύτερο δημοψήφισμα για τη φύση της συμφωνίας.

«Πέρα από το πιθανό αποτέλεσμα ενός δεύτερου δημοψηφίσματος (δεν βλέπω γιατί το Έξοδος δεν μπορεί να νικήσει ξανά), θα ήταν αξιολύπητο για την κυβέρνηση να στραφεί στους πολίτες πριν οι πολιτικοί επιτύχουν να υλοποιήσουν το αποτέλεσμα του πρώτου δημοψηφίσματος. Θα κλονίσει τόσο πολύ την εμπιστοσύνη στους πολιτικούς που η κυβέρνηση θα υποστεί τρομακτική ήττα στις επόμενες εκλογές» ανέφερε.

Η εμπιστοσύνη στους βρετανούς πολιτικούς από συναδέλφους τους έχει περάσει και καλύτερες στιγμές στον απόηχο των διενέξεων στο κοινοβούλιο για τις μελλοντικές σχέσεις της χώρας με την ΕΕ.

Παραιτήσεις όπως του Μπόρις Τζόνσον από την κυβέρνηση, εσωτερικές διαφωνίες στο κόμμα και το γενικότερο αίσθημα αντίθεσης στη συμφωνία για το Brexit στη Βουλή των Κοινοτήτων, έχουν ταρακουνήσει τη σταθερότητα στη Ντάουνιγκ Στριτ και τη διαφάνεια.

Ο Τζόνσον που πρόσφατα παραδέχτηκε «βαθιά αίσθηση προσωπικής ευθύνης» για το Brexit< παρέμεινε ανένδοτος. Η Βρετανία πρέπει να εντείνει «τις προετοιμασίες για αποχώρηση χωρίς συμφωνία».

Σχετικά:

Βρετανικά ΜΜΕ: Η Μέι αναβάλλει την αυριανή κρίσιμη ψηφοφορία για το Brexit
Το μήνυμα της ΕΕ για το Brexit: Δεν επαναδιαπραγματευόμαστε τη συμφωνία
Tags:
Brexit, Μπόρις Τζόνσον, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK