19:00 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Σύριοι πρόσφυγες στο κέντρο Ρουκμπάν

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η κατάσταση σε κέντρο προσφύγων στη Συρία οδηγήθηκε σε αδιέξοδο λόγω των ΗΠΑ

© AFP 2019 / KHALIL MAZRAAWI
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την κατάσταση στο καταφύγιο προσφύγων του Ρουκμπάν και τις επιλογές της Ουάσιγκτον που οδηγούν σε αδιέξοδο, σχολιάζει το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών σε δήλωση του.

Η Ρωσία αναρωτάται γιατί οι εταίροι των ΗΠΑ επιμένουν στη συμμετοχή μαχητών και εξτρεμιστών στην επιχείρηση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους του Ρουκμπάν, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση του.

Όπως σχολιάζει το υπουργείο, η Μόσχα απαιτεί διαφανή έλεγχο ενώ οργανώνει μια νέα παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ στο στρατόπεδο «Ρουκμπάν» στη Συρία στα μέσα Δεκεμβρίου.

Ακόμη, το ρωσικό ΥΠΕΞ υπενθύμισε ότι αυτό το στρατόπεδο, το οποίο, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, φιλοξενεί περίπου 50.000 ανθρώπους, βρίσκεται μέσα στην «παράνομα κατεχόμενη ζώνη ασφαλείας 55 χιλιομέτρων που δημιούργησαν οι ΗΠΑ γύρω από τον συριακό οικισμό Αλ Τανφ».

Ακολούθως, στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο αναρωτιέται γιατί οι εταίροι των ΗΠΑ επιμένουν να εντάσσονται στις παράνομες ένοπλες ομάδες για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, μη δίνοντας τη συγκατάθεσή τους για πραγματική απόδοση βοήθειας σε όσους το έχουν ανάγκη, εφόσον μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες.

Ο προσφυγικός καταυλισμός του Ρουκμπάν βρίσκεται στη συνοικία Αλ Τανφ της Συρίας (επαρχία Χομς), κοντά στα σύνορα της Ιορδανίας, δίπλα σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ όπου εκπαιδεύονται δυνάμεις της Συριακής αντιπολίτευσης.

Η Μόσχα και η Δαμασκός, αφενός, και η Ουάσιγκτον αφετέρου, ανταλλάσσουν κατηγορίες για την παρεμπόδιση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ στην περιοχή.

Tags:
πρόσφυγες, Ιορδανία, Συρία, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK