20:35 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ρωσίδα υπήκοος Μαρία Μπουτίνα ζήτησε ακρόαση το συντομότερο δυνατόν για να αλλάξει την κατάθεσή της σχετικά με τις κατηγορίες ότι δρούσε ως ξένη πράκτορας για τη Ρωσία στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο.

«Η κατηγορούμενη Μαρία Μπουτίνα, μέσω του συνηγόρου της και η κυβέρνηση, μέσω του εισαγγελέα των ΗΠΑ στην Κολούμπια, υποβάλλουν με σεβασμό την κοινή πρόταση για αλλαγή της αρχικής δήλωσης και να ζητήσουν ακρόαση για το ζήτημα το συντομότερο δυνατόν», αναφέρεται.

Οι δύο πλευρές αναφέρουν ότι είναι έτοιμες να συμμετάσχουν στην ακρόαση την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου από τις εννέα έως τις 11 το πρωί ή οποιαδήποτε στιγμή την Τετάρτη, ή οποιαδήποτε στιγμή την Πέμπτη εκτός από τις ώρες μεταξύ 13:30 και 15:00, υπογραμμίζεται στο έγγραφο.

«Οι δύο πλευρές έχουν επιλύσει το ζήτημα, και η κατηγορούμενη Μαρία Μπουτίνα παραμένει υπό κράτηση» αναφέρεται.

Η Μπουτίνα είχε δηλώσει «αθώα» στις κατηγορίες ότι ενεργούσε ως ξένη πράκτορας και στη δράση της ως κατασκόπου ως πράκτορας της Ρωσίας στις ΗΠΑ. Μετά το δικαστικό έγγραφο, παρέμεινε ασαφές αν η Μπουτίνα θα αλλάξει την δήλωσή της σε «ένοχη» για μία ή και τις δύο κατηγορίες, που επιφέρουν ποινές έως 15 χρόνια.

Οι αρχές των ΗΠΑ συνέλαβαν την Μπουτίνα στα μέσα Ιουλίου. Οι ρωσικές αρχές έχουν επικρίνει την αμερικανική κυβέρνηση για τη σύλληψη, επιμένοντας ότι οι κατηγορίες εναντίον της είναι αβάσιμες. Το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών ανέφερε ότι οι κατηγορίες κατά της Μπουτίνα ήταν χαλκευμένες και αποκάλεσε την κράτησή της απαράδεκτη.

Σχετικά:

Αίτημα εξόδου της Μπουτίνα από την απομόνωση
Tags:
Μαρία Μπουτίνα, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK