23:48 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στις 18 Μαίου στο Σότσι

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μέρκελ για Κερτς, Συρία και INF

© Sputnik / Mikhael Klimentyev
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία για το πρόσφατο περιστατικό των στενών του Κερτς, καθώς και για την κατάσταση γύρω από τη Συνθήκη INF και τις εξελίξεις στη Συρία.

Επικοινωνία είχε ο πρόεδρος της Ρωσίας με τη Γερμανίδα καγκελάριο σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου για μια σειρά γεωπολιτικών ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος.

«Οι ηγέτες συνέχισαν τη συζήτηση για την κατάσταση που προέκυψε ως αποτέλεσμα της παραβίασης των ρωσικών συνόρων από τα ουκρανικά πλοία στις 25 Νοεμβρίου.

Εξέφρασαν αμοιβαίο ενδιαφέρον για την πρόληψη της κλιμάκωσης των εντάσεων στην περιοχή του Αζόφ και της Μαύρης Θάλασσας και για την επίλυση προβλημάτων που δημιουργούνται από προκλητικές ενέργειες των ουκρανικών αρχών», σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η υπηρεσία Τύπου τυο Κρεμλίνου.

Εν τω μεταξύ, η γερμανική κυβέρνηση σημείωσε ότι το κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν το πρόσφατο περιστατικό των στενών του Κερτς ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία.

Επιπλέον, ο Πούτιν και η Μέρκελ έθιξαν το ζήτημα της συριακής σύγκρουσης, τονίζοντας τον χαρακτήρα προτεραιότητας των καθηκόντων για την προώθηση του δια-συριακού διαλόγου και τη σύσταση της συνταγματικής επιτροπής, σύμφωνα με τη δήλωση.

«Οι ηγέτες αντάλλαξαν επίσης απόψεις σχετικά με την κατάσταση στον τομέα της στρατηγικής ασφάλειας υπό το πρίσμα των σχεδίων της αμερικανικής κυβέρνησης να αποσυρθούν από τη Συμφωνία INF και συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές τους σε διάφορα επίπεδα», ανέφερε η ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή η υπηρεσία Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι η Μέρκελ και ο Πούτιν συζήτησαν επίσης τη διαμετακόμιση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας μετά το 2019.

Tags:
Άνγκελα Μέρκελ, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK