15:18 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν γνώριζαν τίποτα για τη ρωσίδα Μαρία Μπουτίνα που συνελήφθη στις ΗΠΑ για υποτιθέμενη απόπειρα επηρεασμού της αμερικανικής πολιτικής απέναντι στη Μόσχα.

«Το κακόμοιρο κορίτσι είναι υπό κράτηση (στις ΗΠΑ), αντιμετωπίζει φυλάκιση 15 ετών, αλλά γιατί; Όταν άκουσα ότι κάτι συνέβαινε γύρω της αμέσως ρώτησα όλους τους επικεφαλής των μυστικών μας υπηρεσιών ποια ήταν. Κανείς δεν γνωρίζει κάτι, εκτός από κάποιους ανθρώπους στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, όπου φαίνεται ότι δούλευε για έναν βουλευτή, αυτό είναι όλο» δήλωσε ο Πούτιν κατά τη συνάντησή του με τα μέλη του ρωσικού Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η Μπουτίνα, 30 ετών, τέθηκε υπό κράτηση στις ΗΠΑ στα μέσα Ιουλίου. Βρισκόταν στη χώρα με φοιτητική βίζα καθώς ολοκλήρωνε το μάστερ της στις διεθνείς σχέσεις στο πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον. Η Μόσχα επέκρινε την αμερικανική κυβέρνηση για τη σύλληψη της Μπουτίνα, επιμένοντας ότι οι κατηγορίες εναντίον της ήταν αβάσιμες.

Η Μπουτίνα είχε δηλώσει «αθώα» σχετικά με τις κατηγορίες ότι δρούσε ως ξένη πράκτορας και για συνομωσία ως πράκτορας της Ρωσίας στις ΗΠΑ. Αντιμετωπίζει έως 15 χρόνια φυλάκιση για τις δύο κατηγορίες.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ABC, που επικαλείται δικαστικά έγγραφα, η Μπουτίνα συμφώνησε να δηλώσει ένοχη για τις κατηγορίες της συνομωσίας και να συνεργαστεί με τις αμερικανικές αρχές ως μέρος της συμφωνίας που έγινε με τους εισαγγελείς.

Σχετικά:

ΗΠΑ: Η ρωσίδα Μαρία Μπουτίνα ζητά ακρόαση για να δηλώσει ένοχη
Tags:
Μαρία Μπουτίνα, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK