07:43 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Anonymous.

Το βρετανικό ΥΠΕΞ αρνείται να δημοσιεύσει πληροφορίες σχετικά με το «Ιntegrity Initiative»

CC0 / TheDigitalArtist / anonymous
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η αρμόδια υπηρεσία του Βρετανικού ΥΠΕΞ δεν θα δημοσιεύσει έγγραφα και αλληλογραφία σχετικά με ΤΟ πρότζεκτ «Integrity Initiative», ανέφερε ο αρμόδιος Υπουργός Άλαν Ντάνκαν.

Πριν από λίγο καιρό η ομάδα ακτιβιστών Anonymous έφερε στο φως νέα έγγραφα για το βρετανικό πρότζεκτ «Integrity Initiative», ζητώντας τη διεξαγωγή ανοιχτής έρευνας γύρω από το εν λόγω πρότζεκτ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

«Το Πρόγραμμα Αναπτυξιακού Αποπληθωρισμού και Ανάπτυξης Μέσων της FCO(σ.σ της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου) έχει σχεδιαστεί για την προστασία της εθνικής ασφάλειας και την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης που απευθύνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και τους Συμμάχους του από τη Ρωσία… Τα έγγραφα και η αλληλογραφία σχετικά με τα εγχειρήματα στο πλαίσιο του Προγράμματος δεν θα δημοσιευθούν, καθώς αυτό θα μπορούσε να διαταράξει και να υπονομεύσει την αποτελεσματικότητα του Προγράμματος», ανέφερε ο Ντάνκαν σε γραπτή του δήλωση στο Sputnik.

Τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν σχετίζονται με τη Γερμανία, την Ισπανία, αλλά και την Ελλάδα και περιλαμβάνουν «ψεύτικες αποδίξεις για εμπλοκή της Ρωσίας στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας που διαδόθηκαν μεταξύ των Ισπανών πολιτικών και των ΜΜΕ», μία αξιολόγηση από ΜΜΕ για την υπόθεση Σκριπάλ και μία έρευνα «για τους παράγοντες ρωσικής επιρροής στην Ελλάδα που είχαν στόχο τη δυσφήμηση των ηγετών του ΣΥΡΙΖΑ, του Ιβάν Σαββίδη και άλλων ανεπιθύμητων ανθρώπων».

Στις 23 Νοεμβρίου, οι Anonymous έφεραν στη δημοσιότητα έγγραφα για το πρότζεκτ ονόματι «Integrity Initiative», το οποίο χρηματοδοτούνταν από τη βρετανική κυβέρνηση. Οι Anonymous έκαναν λόγο για μια «μυστική υπηρεσία μεγάλης κλίμακας» που δημιουργήθηκε από το Λονδίνο, για να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των ευρωπαϊκών χωρών.

Tags:
χάκερ, Anonymous, Integrity Initiative
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK