16:25 17 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Τερέζα Μέι.

«Ετοιμοπόλεμη» η Μέι: Θα δώσω μάχη με όλες μου τις δυνάμεις κατά της πρότασης μομφής

© Sputnik / Sergey Guneev
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ένας νέος ηγέτης θα καθυστερούσε ή θα σταματούσε το Brexit, επεσήμανε μεταξύ άλλων η Βρετανίδα πρωθυπουργός, λίγο πριν από τη σημερινή ψηφοφορία για την πρόταση μομφής σε βάρος της.

Να δώσει αγώνα με όλα τα όπλα που διαθέτει ετοιμάζεται η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, μετά από την πρόταση μομφής που κατατέθηκε σε βάρος της.

Μερικές ώρες πριν από την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί (σήμερα το βράδυ) στη Βουλή των Κοινοτήτων, η Μέι δήλωσε αποφασισμένη να αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις.

Η ίδια προέβη σε δηλώσεις, αναφερόμενη στο έργο της στη διάρκεια της θητείας της ως πρωθυπουργός της Βρετανίας, αλλά και ως μέλος του κόμματος των Συντηρητικών. 

Στη διάρκεια της ομιλίας της, επανέλαβε ότι προτεραιότητά της είναι το Brexit, εκφράζοντας την πεποίθηση πως με την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξασφαλίζεται ένα καλύτερο μέλλον. 

Η ψήφος εμπιστοσύνης θα μπορούσε να την απομακρύνει από τη θέση της πρωθυπουργού, με την ίδια να τονίζει ότι ένας νέος ηγέτης θα έθετε το μέλλον της χώρας σε κίνδυνο. Όπως εξήγησε, συγκεκριμένα, ένας νέος ηγέτης δεν θα είχε χρόνο για επαναδιαπραγματεύσεις για το Brexit και θα καλούνταν να καθυστερήσει ή να ανακαλέσει την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 (που δρομολογεί τις διαδικασίες εξόδους ενός κράτους — μέλους από την ΕΕ). 

Σημειώνεται ότι κατατέθηκε σήμερα η πρόταση μομφής κατά της Βρετανίδας πρωθυπουργού από βουλευτές του κόμματος της Μέι, των Συντηρητικών. 

Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι η Μέι αποφάσισε τη Δευτέρα να αναβάλλει την κρίσιμη ψηφοφορία στη βρετανική βουλή που ήταν προγραμματισμένη για χθες, υπό τον φόβο ότι οι βουλευτές δεν θα εγκρίνουν τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Tags:
Brexit, πρόταση μομφής, Τερέζα Μέι, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK