13:59 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το σχίσμα στην Εκκλησία της Ουκρανίας προωθούν, σύμφωνα με όσα δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενθαρρύνουν το εκκλησιαστικό σχίσμα στην Ουκρανία υποστηρίζοντας τις κινήσεις του προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Πόροσενκο και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα.

Την Τρίτη, ο αμερικανός Πρεσβευτής για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία, Σαμ Μπράνουνμπακ, ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να επιβάλουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την φερόμενη παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών.

«Εδώ και πολύ καιρό παρεμβαίνει ενεργά σε ζητήματα της Ουκρανικής Εκκλησίας και προωθεί την αυτοκεφαλία, στην οποία αντιτίθενται εκατομμύρια πιστοί, ενθαρρύνοντας τις κινήσεις που έχουν στόχο το σχίσμα του Πόροσενκο και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου της Κωνσταντινούπολης», η Ζαχάροβα, σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του αμερικανού Πρεσβευτή.

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ανακοίνωσε ότι στα τέλη Νοεμβρίου οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν βάλει την Κίνα, το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα τη Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες στον κατάλογο των χωρών που παραβιάζουν τις θρησκευτικές ελευθερίες, και τη Ρωσία τη λίστα «ειδικής παρακολούθησης».

Πριν λίγους μήνες το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε να παραχωρήσει αυτοκεφαλία στην ουκρανική Εκκλησία.

Σε απάντηση η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησία αποφάσισε τη διακοπή κάθε δεσμού με το Οικουμενικό Πατριαρχείου και αναγνώρισε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως σχισματικό.

Σχετικά:

Στις 15 Δεκεμβρίου κυρήσσεται επίσημα η αυτοκεφαλία της σχισματικής ουκρανικής εκκλησίας
Ο Βαρθολομαίος ενδέχεται να δώσει αυτοκεφαλία στην Κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας
Η Φινλανδική Εκκλησία απορρίπτει τα περί υποστήριξης στην ουκρανική αυτοκεφαλία
Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας: Δεν θα συμμετέχουμε στην αυτοκεφαλία
Βαρθολομαίος: Η αγαπητική μέριμνα της Εκκλησίας το κίνητρο για την ουκρανική αυτοκεφαλία
Tags:
αυτοκεφαλία, Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, Μαρία Ζαχάροβα, Ουκρανία, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK