23:52 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Το «μεσαίο δάχτυλο» στο Βέρμοντ

Απεγνωσμένος άνδρας σήκωσε γλυπτό «μεσαίο δάχτυλο» σε περίοπτη θέση στην πόλη του

© Φωτογραφία : Facebook / giganticgesture
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένας απεγνωσμένος άνδρας στο Βερμόντ κατάφερε να διαμαρτυρηθεί για μια άδεια οικοδόμησης που δεν του παραχωρούσαν οι τοπικές αρχές με έναν αρκετά πρωτότυπο τρόπο.

Το «μεσαίο του δάχτυλο» έδειξε ένας άνδρας στο Βερμόντ στις τοπικές αρχές που δεν του επέτρεπαν επί μια δεκαετία να χτίσει ένα γκαράζ.

Ωστόσο, δεν πρόκειται για την κλασσική αγενή χειρονομία αλλά για μια κατασκευή βάρους 315 κιλών ορατή σε ολόκληρη την πόλη.

​Ο Τεντ Πέλκεϊ «σήκωσε» το θηριώδες αυτό κατασκεύασμα τον Οκτώβριο σε δική του έκταση, στην περιοχή Γουέστφορντ και παρά τους φόβους του ότι θα κατεδαφιζόταν σύντομα, σύμφωνα με έναν τοπικό νόμο για τις πινακίδες, αυτό δε συνέβη.

Το «μεσαίο δάχτυλο» του Πέλκεϊ θεωρήθηκε δημόσια τέχνη και σώθηκε, με τον ίδιο να δηλώνει πως ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός «ήταν το πιο όμορφο πράγμα» που του είχαν πει ποτέ στη ζωή του.

Ο Πέλκεϊ, που είναι ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης επισκευής και ανακύκλωσης φορτηγών σε κοντινή πόλη, ονειρευόταν να ξαναστήσει την επιχείρησή του που θα καταλάμβανε 740 τετραγωνικά μέτρα αλλά οι δημοτικές αρχές απέρριπταν συνεχώς τις αιτήσεις άδειας.

Ο ίδιος πιστεύει πως οι υπάλληλοι του δήμου ήταν προκατειλημμένοι ενώ οι αρχές ξεκαθαρίζουν πως τον αντιμετώπισαν όπως κάθε άλλο αιτούντα.

Οι δύο πλευρές μάλιστα συναντήθηκαν πριν από μερικούς μήνες, αλλά δεν ελήφθη καμία απόφαση και η υπομονή του άνδρα φαίνεται να εξαντλήθηκε.

Η ιδέα για το γλυπτό του ήρθε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με τη σύζυγό του και του κόστισε 4000 δολάρια.

Μάλιστα ξεκαθαρίζει στους γείτονές του πως το γλυπτό δεν απευθύνεται σε αυτούς αλλά σε όσους δουλεύουν στο δημαρχείο.

Tags:
μεσαίο δάχτυλο, τέχνη, γλυπτά, Βερμόντ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK