12:28 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το ευρωκοινοβούλιο με μη δεσμευτικό του ψήφισμα τάσσεται κατά της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου. Η στάση του Βερολίνου παραμένει αμετάβλητη, δήλωσε Γερμανός αξιωματούχος.

Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο υιοθέτησε χθες ψήφισμα ενάντια στην κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2, χαρακτηρίζοντας τον αγωγό, κίνδυνο για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και μάλιστα, παροτρύνει για την ακύρωση του έργου. Το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου δεν είναι δεσμευτικό για τα κράτη — μέλη της ΕΕ.

Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε στο Sputnik, ότι η στάση της Γερμανίας παραμένει ίδια και δεν άλλαξε από το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου. Ο αξιωματούχος στάθηκε στην οικονομική διάσταση του έργου, ωστόσο παραδέχθηκε ότι έχει και πολιτική προέκταση.

«Η θέση της Γερμανίας παραμένει σταθερή. Ο Nord Stream 2 είναι πρώτα απ' όλα ένα έργο οικονομικό, όπως έχει επανειλημμένα επισημάνει η γερμανική κυβέρνηση. Υπάρχει ωστόσο και μια πολιτική προέκταση σε αυτό το έργο», τόνισε ο Γερμανός αξιωματούχος

Επιπλέον το Βερολίνο, επισημαίνει ότι είναι σημαντικό να αποσαφηνιστεί ότι η Ουκρανία παραμένει χώρα μεταφοράς φυσικού αερίου, και μετά το 2019 οπότε θα ξεκινήσει να λειτουργεί ο ο αγωγός Nord Stream.

Αντίστοιχη στάση στο ζήτημα τηρεί και η Φινλανδία, ανακοινώνοντας ότι η θέση της για τον Nord Stream 2 παραμένει αμετάβλητη παρά την απόφαση του ευρωκοινοβουλίου.

Σύμβουλος του φινλανδικού υπουργείου Οικονομικών και Απασχόλησης, δήλωσε στο Sputnik ότι ο αγωγός είναι ένα έργο μεγάλης κλίμακας που επηρεάζει διεθνώς ζητήματα ενεργειακού εφοδιασμού.

Σχετικά:

Ρώσος Πρέσβης στην ΕΕ: Δεν υπάρχουν εμπόδια στην υλοποίηση του Nord Stream 2
Κανονικά προχωράει η κατασκευή του Nord Stream-2
Μπόλτον: Οι ΗΠΑ εξετάζουν τρόπους ακύρωσης της κατασκευής του Nord Stream 2
Στ. Ντιπάρτμεντ: Το Κερτς να θυμίσει γιατί είναι «κακή ιδέα» ο Nord Stream 2
Tags:
Nord Stream 2, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Φινλανδία, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK