ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ είναι παρούσες στο Κοσσυφοπέδιο από το 1999 ως μέρος μιας επιχείρησης για τον τερματισμό της σύγκρουσης μεταξύ Αλβανών του Κοσόβου και της Ομοσπονδιακής αστυνομικής δύναμης.

Η Νατοική δύναμη του Κοσόβου (KFOR) ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις στους κεντρικούς δρόμους του Κοσσυφοπεδίου εν μέσω της ανακοίνωσης ότι η Δύναμη Ασφάλειας του Κοσσυφοπεδίου θα μετατραπεί σε πλήρη στρατιωτική δύναμη της χώρας. 

Οι ασκήσεις διεξάγονται για να βελτιώσουν την ετοιμότητα της KFOR για μάχη και την ικανότητά της να «αποτρέψει κάθε απειλή για την ασφάλεια», τόνισαν στελέχη του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο.

Στο βίντεο, που δημοσιεύθηκε στη σελίδα του KFOR στο Facebook, τα θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς και τα φορτηγά του ΝΑΤΟ φαίνονται καθαρά να ταξιδεύουν κατά μήκος μεγάλων δρόμων στο Κόσοβο.

Το ΝΑΤΟ εισέβαλε στο Κόσοβο τον Μάρτιο του 1999, ξεκινώντας μια εκστρατεία βομβιστικής επίθεσης κυρίως εναντίον γιουγκοσλαβικών στρατιωτικών στόχων και υποδομών, ισχυρίζεται, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Αλβανών και του τότε Γιουγκοσλαβικού Στρατού. Σύμφωνα με στοιχεία της Σερβίας, ο βομβαρδισμός κόστισε τη ζωή 2.500 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων 89 παιδιών, ενώ τραυμάτισε 12.500 άτομα.

Το κοινοβούλιο του Κοσόβου έχει υιοθετήσει ένα σύνολο νόμων που επιτρέπουν τη μετατροπή της δύναμης ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου (KSF) σε εθνικό στρατό για την αυτοανακηρυχθείσα δημοκρατία. Η Ρωσία καταδίκασε την κίνηση ως «σοβαρή παραβίαση του ψηφίσματος 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών» που θα μπορούσε να επιδεινώσει σοβαρά την κατάσταση στα Βαλκάνια.

Tags:
στρατός, ΝΑΤΟ, Κοσσυφοπέδιο, Κόσοβο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK