02:29 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Η Ιερουσαλήμ μέσα από παράθυρο ναού

Η Αυστραλία αναγνώρισε τη Δυτ. Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η Αυστραλία αναγνώρισε τη Δυτική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, σύμφωνα με επίσημη δήλωση του Αυστραλού πρωθυπουργού, Σκοτ Μόρισον, σε δημόσια ομιλία του.

Στην αναγνώριση της Δυτικής Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ προχωρά η Αυστραλία.

«Η Αυστραλία αναγνωρίζει τώρα τη Δυτική Ιερουσαλήμ, που είναι η έδρα του Ισραηλινού κοινοβουλίου Κνέσετ και πολλών θεσμών της κυβέρνησης ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Η Δυτική Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ… Ανυπομονούμε να μετακινήσουμε την πρεσβεία μας στη Δυτική Ιερουσαλήμ όταν θα είναι εφικτό και μετά τον οριστικό προσδιορισμό του καθεστώτος της», δήλωσε ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Σίδνεϊ, που μεταδόθηκε από τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα της SBS.

Ο Μόρισον πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει αποφασίσει να ξεκινήσει τις διαδικασίες για να εντοπίσει την κατάλληλη τοποθεσία για την πρεσβεία στη Δυτική Ιερουσαλήμ.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός είπε, επικαλούμενος πάγιες θέσεις του Ισραήλ ότι τα κράτη δεν δημιουργούν προξενεία στη Δυτική Ιερουσαλήμ, πως η Αυστραλία θα ιδρύσει εκεί ένα γραφείο εμπορίου και άμυνας.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η Αυστραλία αναγνωρίζει τις επιθυμίες των Παλαιστινίων να έχουν το δικό τους κράτος με πρωτεύουσα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Όπως ισχυρίστηκε η θέση αυτή δείχνει το σεβασμό της Αυστραλίας για λύση μεταξύ των δύο πλευρών.

Σχετικά:

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο επιβεβαίωσε την πρόθεση μεταφοράς της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ
Τον παλαιστίνιο κυβερνήτη της Ιερουσαλήμ συνέλαβαν οι ισραηλινές αρχές
Οι Παλαιστίνιοι καταδικάζουν τη συγχώνευση πρεσβείας - προξενείου των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ
Tags:
πρωτεύουσα, αναγνώριση, Ιερουσαλήμ, Αυστραλία, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK