ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια πληροφορία που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, διοχετεύουν στο διαδίκτυο τα ουκρανικά ΜΜΕ. Όπως αναφέρουν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, έφτασε ως επίτιμος προσκεκλημένος στην «Ενωτική Σύνοδο».

Τα ΜΜΕ της Ουκρανίας γράφουν ότι έφτασε στο Κίεβο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ως επίτιμος προσκεκλημένος στην «Ενωτική Σύνοδο».

Σύμφωνα με το Romfea.gr, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, διέψευσε την πληροφορία περί μετάβασης του Βαρθολομαίου στην Ενωτική σύνοδο, τονίζοντας ότι ο Πατριάρχης είναι στο Φανάρι.

Οι ουκρανικές αρχές και η νεοσυσταθείσα εκκλησία θέλουν να πάρουν αυτοκεφαλία από τον πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης.

Ωστόσο, η αυτοκεφαλία μπορεί να αποκτηθεί μόνο από τον ηγέτη της ανεξάρτητης ουκρανικής εκκλησίας, που πρόκειται να εκλεγεί το πιθανώς σήμερα.

Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας, η οποία αποτελεί τη μοναδική κανονική Ορθόδοξη εκκλησία στην Ουκρανία εδώ και εκατοντάδες χρόνια, αρνήθηκε να λάβει μέρος στο συμβούλιο ενοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έναρξη της συνόδου στο Κίεβο για την αυτοκεφαλία της σχισματικής ουκρανικής εκκλησίας είχε καθυστερήσει, καθώς μόνο δύο εκπρόσωποι της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας βρέθηκαν εκεί με σκοπό να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Το Πατριαρχείο της Μόσχας αποκαλεί την κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με την αυτοκεφαλία ως «νομιμοποίηση του σχίσματος», λέγοντας ότι θα έχει καταστροφικές συνέπειες και θα επηρεάσει εκατομμύρια Χριστιανούς στην Ουκρανία και σε άλλες χώρες.

Παράλληλα υπενθυμίζεται έχει ήδη διακόψει την ευχαριστιακή κοινωνία με το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης.

Tags:
αυτοκέφαλο, αυτοκεφαλία, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (Πατριαρχείο Μόσχας), Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Ουκρανία, Κίεβο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK