08:00 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η παρέμβαση των πολιτικών στις εκκλησιαστικές υποθέσεις διχάζει περαιτέρω την ουκρανική εκκλησία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο επικεφαλής της κανονικής ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας ο Μητροπολίτης Ονούφριος.

«Εάν οι πολιτικοί δεν είχαν παρέμβει θα είχαμε ενωθεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά παρεμβαίνουν και μας χωρίζουν ακόμα περισσότερο επειδή προσεγγίζουν την εκκλησιαστική ζωή και επιλύουν τα προβλήματα της εκκλησίας με πολιτικά πρότυπα. Ωστόσο δεν πλησιάζουν την ζωή της εκκλησίας που είναι τελείως διαφορετική » τόνισε ο Μητροπολίτης Ονούφριος του Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας, επικεφαλής της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

Σημείωσε επίσης ότι το αποκαλούμενο συμβούλιο ενοποίησης που διεξήχθη απέχει πολύ από αυτό που είχε δηλωθεί ότι θα ήταν.

Οι ουκρανικές αρχές και η νεοδημιουργηθείσα εκκλησία θα βρεθούν τον Ιανουάριο στην Κωνσταντινούπολη για να λάβουν την αναγνώριση της αυτοκεφαλίας από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Η ουκρανική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να παρεμβαίνουν στις υποθέσεις της εκκλησίας, αλλά δεν κατάφεραν να τηρήσουν αυτήν την υπόσχεση.

Ο Ποροσένκο ωστόσο κατάφερε να οργανώσει την αναγνώριση της μη κανονικής εκκλησίας στην Ουκρανία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Σχετικά:

Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας
Tags:
Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, Μητροπολίτης Ονούφριος, Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Πέτρο Ποροσένκο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK