20:01 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος της Κωνσταντινούπολης κάλεσε τον εκλεγμένο επικεφαλής της σχισματικής ουκρανικής ορθόδοξης εκκλησίας να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη για να λάβει αυτοκεφαλία στην εορτή των Θεοφανίων στις 6 Ιανουαρίου.

Στο Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη κάλεσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον Μητροπολίτη Περεγιασλάβ και Μπίλα Τσέρκβα Επιφάνιο(Δουμένκο) στις 6 Ιανουαρίου προκειμένου να του παραχωρήσει την αυτοκεφαλία και επίσημα.

Το Σάββατο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο είχε κάνει γνωστό ότι η αυτοκεφαλία θα δοθεί από τον Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης στις αρχές Ιανουαρίου.

Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως ανέφερε πως η σχισματική εκκλησία θα αποκαλείται «νέα Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας».

Χθες στο Κίεβο πραγματοποιήθηκε σύνοδος στην οποία εξελέγη ο επικεφαλής της σχισματικής εκκλησία, με τον ουκρανό Πρόεδρο να ανακοινώνει τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, μόνο δύο επίσκοποι της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησία — Πατριαρχείο Μόσχας συμμετείχαν στο συμβούλιο.

Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείο Μόσχας αρνήθηκε να συμμετάσχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία: Ασήμαντη η «ενωτική σύνοδος» στην Ουκρανία

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δήλωσε ότι η αποκαλούμενη «ενωτική σύνοδος» που πραγματοποιήθηκε στην Ουκρανία δεν έχει καμία σημασία και ότι η δυνατότητα αναγνώρισης του Επιφάνιου στον ορθόδοξο κόσμο είναι κάτι δύσκολο να επιτευχθεί.

Το Πατριαρχείο Μόσχας χαρακτήρισε την εξέλιξη τ«νομιμοποίηση του σχίσματος», λέγοντας ότι θα έχει καταστροφικές συνέπειες και θα επηρεάσει εκατομμύρια Χριστιανών στην Ουκρανία και σε άλλες χώρες.

Σχετικά:

Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία: Ασήμαντη η «ενωτική σύνοδος» στην Ουκρανία
Ορθόδοξη Εκκλησία Λευκορωσίας: Η «νέα εκκλησία» στην Ουκρανία είναι σχισματική
Ξεκίνησε η σύνοδος στο Κίεβο για την αυτοκεφαλία της σχισματικής ουκρανικής εκκλησίας
Η Φινλανδική Εκκλησία απορρίπτει τα περί υποστήριξης στην ουκρανική αυτοκεφαλία
Μητροπολίτης Ονούφριος: Η πολιτική παρέμβαση διαιρεί περαιτέρω την εκκλησία στην Ουκρανία
Βαρθολομαίος σε Ρωσική Εκκλησία: Θα μετανοήσει για τη διακοπή της ευχαριστιακής κοινωνίας
Tags:
αυτοκεφαλία, Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (Πατριαρχείο Μόσχας), Επιφάνιος, Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Ουκρανία, Ρωσία, Κωνσταντινούπολη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK