14:07 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένα περιστατικό λογοκρισίας ξεκάθαρα υπέρ του Γάλλου προέδρου Μακρόν από κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης ήταν αρκετο για να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, αλλά και κύμα σαρκαστικών σχολιασμών στο Twitter.

Το τηλεοπτικό κανάλι France3 «καθάρισε» πλακάτ που κρατούσε ένας διαδηλωτής των κίτρινων γιλέκων, ο οποίος προέτρεπε τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμμάνουελ Μακρόν να παραιτηθεί. Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός εξήγησε ότι το εικόνα του πλακάτ που μεταδόθηκε είχε καθαριστεί, λόγω «ανθρώπινου σφάλματος».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του RT, το περιστατικό συνέβη το Σάββατο κατά τη διάρκεια μίας βραδινής ειδησεογραφικής εκπομπής που κάλυπτε τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις.

Μεταξύ των βίντεο και των εικόνων των διαμαρτυριών, η France3 κοινοποίησε μια φωτογραφία που παρείχε η Agence France Presse (AFP) (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων). Δείχνει δύο αξιωματικούς της αστυνομίας που παρακολουθούν τα πλήθη έξω από το κτίριο της Όπερας στο Παρίσι το Σάββατο. Ένας διαδηλωτής κρατά ψηλά μια πινακίδα, που αναγράφει «Έξω ο Μακρόν».

Όλα ήταν ίδια στην εκπομπή του καναλιού France3 της γαλλικής τηλεόρασης, εκτός από μια «μικροσκοπική» λεπτομέρεια — το «κάτω» μέρος του σλόγκαν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την εικόνα.

Το «πείραγμα» αυτό δεν διέφυγε από τους έμπειρους παρατηρητές, οι οποίοι κατηγόρησαν αμέσως τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα για «λογοκρισία».
Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο για αναπαραγωγή στο Διαδίκτυο και το κανάλι παραδέχτηκε το σφάλμα, ισχυριζόμενο πως πρόκειται για «λάθος».

«Δεν υπήρχε πρόθεση να κρύψουμε το μήνυμα χθες το βράδυ. Είναι ένα ανθρώπινο λάθος», ανέφερε στο Twitter ο τηλεοπτικός σταθμός, παρέχοντας ταυτόχρονα την μη τροποποιημένη εικόνα. «Εντοπίσαμε την πηγή. Δεν θα ξαναγίνει».

Παραμένει βέβαια ασαφές πώς, ακριβώς, κάποιος μπορεί να κάνει ένα τέτοιο «λάθος». Εκτός από τις αντιδράσεις που ακολούθησαν, το συμβάν προξένησε ένα κύμα γέλιου και σαρκαστικών σχολιασμών στο Twitter.

Μερικοί χρήστες «ρύθμισαν» την εικόνα και επί παραδείγματι ένας χρήστης δημοσίευσε μία εκδοχή του πλακάτ το οποίο αναγράφει «Long Live Macron!» (Μακρόν για πάντα!)

Άλλοι πάλι πρότειναν ποιος θα μπορούσε να ήταν υπεύθυνος για ένα τέτοιο «λάθος». Κάποιοι πρότειναν τον Αλεξάντερ Μπεναλά, τον πρώην βοηθό του Μακρόν.

​Ο Μπεναλά είχε εμπλακεί σε πολλά κραυγαλέα σκάνδαλα. Συγκεκριμένα, είχε πιαστεί στην κάμερα να συγκρούεται με διαδηλωτές νωρίτερα φέτος. Ο βοηθός του Μακρόν «βοηθούσε» την αστυνομία να τους νικήσει.

Tags:
τηλεόραση, διαδηλώσεις, κίτρινα γιλέκα, Εμανουέλ Μακρόν, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK