12:33 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο δρ. Charles Whittaker, υποστηρίζει ότι το βιβλικό όρος Σινά, το ιερό βουνό στο οποίο ο Θεός έδωσε τις Δέκα Εντολές στον Μωυσή, βρίσκεται στην πραγματικότητα στη Σαουδική Αραβία.

Το κατά πόσο στη Βίβλο καταγράφονται πραγματικά ιστορικά γεγονότα παραμένει ένα αμφιλεγόμενο αλλά και ακανθώδες ζήτημα. Το σίγουρο είναι ότι αρκετοί ερευνητές προσπαθούν να αντιστοιχίσουν ιστορίες που γράφονται στα ιερά κείμενα με πραγματικές τοποθεσίες και πρόσωπα. Για παράδειγμα, το Ιερό Όρος Σινά έχει κατά καιρούς τοποθετηθεί σε πολλές διαφορετικές περιοχές, μεταξύ των οποίων είναι η Χερσόνησος του Σινά, η έρημος Νέγκεβ αλλά και η Ιορδανία.

Ο δρ. Charles Whittaker, ισχυρίζεται ότι το βιβλικό όρος Σινά, το ιερό βουνό στο οποίο ο Θεός έδωσε τις Δέκα Εντολές στον Μωυσή, βρίσκεται στην πραγματικότητα στη Σαουδική Αραβία, ανατολικά της Χερσονήσου του Σινά.

Σε διατριβή του ισχυρίζεται ότι οι βιβλικές περιγραφές του Ιερού βουνού ταιριάζουν περισσότερο, με το Jabal al Lawz κορυφή που βρίσκεται σε ύψος 2.580 μέτρων που βρίσκεται στην βορειοδυτική Σαουδική Αραβία.

Προκειμένου να καθορίσει την τοποθεσία του βουνού, ο Whittaker χρησιμοποίησε βιβλικές αναφορές, για το έδαφος, τη δομή και τοπογραφικά χαρακτηριστικά που όπως αναφέρει επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του ότι το σημείο βρίσκεται στο Jabal al Lawz.

Ο συγγραφέας γράφει επίσης ότι στη βάση του βουνού υπάρχουν αρκετοί ογκόλιθοι, που θα μπορούσαν να είναι τα ερείπια του βωμού του Χρυσού Μοσχαριού που κατασκεύασαν οι Ισραηλίτες ενώ ο Μωυσής βρισκόταν πάνω στο βουνό.

Ο Whittaker αναφέρει ότι μελετώντας τις πιθανές διαδρομές από και προς το όρος Σινά, εξάγεται το συμπέρασμα ότι σύμφωνα με τις αναφορές τις Αγίας Γραφής, το Jabal al Lawz είναι η πιο πιθανή τοποθεσία του ιερού βουνού.

Τη θεωρία του Whittaker, συμμερίζονται ερευνητές τoυ Ινστιτούτου βιβλικής μελέτης BASE, που επιβεβαιώνει ότι έχουν βρεθεί κοιλότητες κοντά στην τοποθεσία Jabal al Lawz, τις οποίες φέρεται να έσκαψε ο Μωυσής όταν οδηγούσε το έθνος στην περιοχή. Επίσης αναφέρουν ότι έχουν εντοπίσει μεγάλα βράχια στους πρόποδες του βουνού, που θα μπορούσαν να είναι σημάδια τα οποία τοποθέτησε εκεί ο Μωυσής.

 

Tags:
Βίβλος, Σαουδική Αραβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK