03:10 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρθηκε στο καθεστώς των νησίδων του Αιγαίου κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού. Νωρίτερα είχε αναφερθεί στο Κυπριακό καλώντας όσους κάνουν όνειρα για μηδέν στρατό και μηδέν εγγυήσεις να ξυπνήσουν.

Προκλητικός εμφανίστηκε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου όταν απαντώντας σε ερωτήσεις κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού αναφέρθηκε στο «ιδιοκτησιακό καθεστώς των Ιμίων» που όπως είπε «δεν καθορίζεται επακριβώς από τη συνθήκη της Λωζάνης το 1923 και από τη συνθήκη των Παρισίων το 1947».

Αναλυτικά τόνισε ότι «αυτό είναι ένα πεδίο έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Εκείνη την περίοδο, μετά την κρίση στα Ίμια ο Ισμαήλ Τζέμ είχε ξεκινήσει διερευνητικές επαφές Δεν είναι σωστό να κατηγορείται το AKP, να το βάζετε στη γωνία και να το πιέζεται γιατί μπορεί να βλάψετε την Τουρκία σε ένα ευαίσθητο θέμα για τη χώρα. Το Γενικό Επιτελείο και το υπουργείο Άμυνας συνεχίζουν τις διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα».

Πρόσθεσε ότι «το ζήτημα είναι ευαίσθητο, γι' αυτό θα συνεχίσουμε τις μεταξύ μας συνομιλίες» σύμφωνα με την Hurriyet.

Νωρίτερα, ο Τσαβούσογλου απέκλεισε το ενδεχόμενο απομάκρυνσης των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «να θυμίσω σε αυτούς που ονειρεύονται μηδέν στρατό, μηδέν εγγυήσεις, ότι πρέπει να ξυπνήσουν από αυτό το όνειρο και να το εγκαταλείψουν. Δεν θα συμβεί ποτέ» όπως αναφέρει το ntv.com.

Tags:
ελληνοτουρκικά, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Τουρκία, Αιγαίο, Ίμια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK