23:01 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, το τείχος θα είναι από χαλύβδινες μπάρες και με καλλιτεχνικές πινελιές.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το τείχος στα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ, θα είναι «όμορφο και θα είναι φτιαγμένο από καλλιτεχνικά διακοσμημένες χαλύβδινες μπάρες».

«Οι δημοκράτες λένε ξεκάθαρα ότι δεν θέλουν να κατασκευαστεί ένα τσιμεντένιο τείχος, αλλά εμείς δεν θα χτίσουμε τσιμεντένιο τείχος, θα είναι φτιαγμένο από καλλιτεχνικά διακοσμιμένες χαλύβδινες μπάρες, προκειμένου να βλέπεις πίσω από αυτό. Θα είναι όμορφο και ταυτόχρονα θα διασφαλίσει στη χώρα μας την ασφάλεια που οι πολίτες της αξίζουν. Θα κατασκευαστεί γρήγορα και θα εξοικονομήσει δισεκατομμύρια δολάρια ήδη από τον πρώτο μήνα ολοκλήρωσής του», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

​Η κατασκευή τείχους στα σύνορα ΗΠΑ — Μεξικού ήταν μια από τις κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα σταματήσει η παράνομη μετανάστευση καθώς και η μετακίνηση ναρκωτικών και το trafficking.

Τον Ιανουάριο του 2017, ο Τραμπ υπέγραψε διάταγμα για την έναρξη της διαδικασίας κατασκευής του τείχους. Ζήτησε 5 δις δολάρια για το έργο, γεγονός που βρήκε αντίθετους εκτός από τους Δημοκράτες και ορισμένους Ρεπουμπλικανούς.

Έως την Παρασκευή το Κογκρέσο θα αποφασίσει για τα κονδύλια που θα αποδεσμευτούν για αρκετές κυβερνητικές υπηρεσίες.

Σχετικά:

Επιμένει ο Τραμπ: Το Μεξικό θα πληρώσει για το τείχος στα σύνορα
Τραμπ: Ο στρατός θα χτίσει τείχος στα σύνορα ακόμα κι αν διαφωνούν οι Δημοκρατικοί
Φίδι στο Τείχος των Δακρύων ξαναζωντανεύει προφητείες της Βίβλου
Tags:
τείχος, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, Μεξικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK